19 στέκια με την ελληνική κουζίνα που αγαπάμε

Κυβέλη: H comfort εκδοχή της παράδοσης, στην πιο όμορφη πλατεία της Αθήνας

Το μενού βασίζεται σε πατροπαράδοτες νοστιμιές, με επιρροές από τη Σμύρνη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβέλη
Κυβέλη
Κυβέλη

Κυβέλη: Το αγαπημένο μεζεδοπωλείο που χτυπάει δυνατά η καρδιά της γεύσης.

H Κυβέλη δεν χρειάζεται συστάσεις, εδώ και χρόνια έχει πολλούς, πιστούς θαμώνες. Είναι το αγαπημένο μεζεδοπωλείο, το σημείο όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά της γεύσης αλλά και του παρεΐστικου κλίματος. Τώρα που μπήκαν τα κρύα, θα νιώσεις τη ζεστασιά της ακόμα και στον όμορφο εξωτερικό της χώρο μιας και έχουν φροντίσει να τον ζεστάνουν με σόμπες ώστε να καθόμαστε έξω και τον χειμώνα.

Το μενού βασίζεται σε πατροπαράδοτες νοστιμιές, με επιρροές από τη Σμύρνη, και έχει την υπογραφή του πολύ καλού σεφ Γιώργου Κόντα.
Όλα τα πιάτα είναι ό,τι πρέπει για να πιεις κρασάκι, μπίρα, τσιπουράκια ή ουζάκια, υπάρχει καλή ποικιλία από όλα. Πέρα από τις τακτικές γευστικές επιλογές και ανάλογα με την εποχή θα βρεις και πολλές νόστιμες εκπλήξεις στα πιάτα ημέρας.

Αυτή την περίοδο το μενού εμπλουτίζεται με «εορταστικές» προτάσεις, όπως η νοστιμότατη γεμιστή πορκέτα με προσούτο, μανιτάρια, πράσα, κρέμα τρούφας και καπνιστό προβολόνε. Από ορεκτικά και πιάτα «για τη μέση» δοκίμασε τη φέτα σε κρούστα με μέλι και παπαρουνόσπορο, αλλά και μία από τις έξοχες τηγανιές με συκώτι μοσχαρίσιο, κοτόπουλο, χοιρινό ή μανιτάρια. Στα «οπωσδήποτε» βάλε το πεντανόστιμο μοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα, πιάτο μεγάλης νοστιμιάς!

Αν είσαι της νηστείας των ημερών, σε περιμένει ολόφρεσκο τηγανητό θράψαλο με πατάτες τηγανητές και μαραθόριζα και πολλά ακόμη ψαρικά όπως πεντάφρεσκο λαβράκι σχάρας.
Στο γλυκό «τέλος», πάρε κλασικό σμυρνέικο χαλβά, τερίνα σοκολάτας και κρέμα καταλάνα και φύγε με τη γλύκα στο στόμα και την επιθυμία να επιστρέψεις σύντομα στο αγαπημένο σου στέκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου