Mythos Zan Moreas: Στο αγαπημένο all day της πλατείας του Αγίου Θωμά στο Γουδή όλες οι ηλικίες συναντιούνται για μπραντς, πίτσες και ποτά
Μεταμορφώθηκε το αγαπημένο στέκι στην πλατεία του Γουδή και σφύζει από φοιτητές
Η πλατεία του Αγίου Θωμά είναι από τις αγαπημένες μου. Πρωτεύουσα των φοιτητών, αποκαλούν κάποιοι την γειτονιά αυτή στο Γουδή καθώς γεμίζει πάντα κυρίως από φοιτητές που κινούνται γύρω από την πανεπιστημιούπολη, την πολυτεχνειούπολη και την Ιατρική. Οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους, όχι μόνο από τα φοιτητικά έδρανα αλλά και από τα διπλανά καθίσματα στα λεωφορεία που ανηφορίζουν στις σχολές αλλά και από τα κοινά στέκια πάνω στην πολύβουη πλατεία στα οποία έχουν ανταλλάξει ματιές και… προφίλ στο instagram. Ένα από αυτά ο Μύθος, το μεγαλύτερο καφέ της πλατείας-σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής αφού στέκεται στο ίδιο σημείο για πάνω από 20 συναπτά χρόνια. Βρίσκεται επί της Παπαδιαμαντοπούλου αλλά διαθέτει τραπεζάκια στην πλατεία και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του, ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο Μύθος είναι η σταθερή αξία για τον πρώτο πρωινό καφέ, τα μεσημεριανά κλαμπ σάντουιτς και για τις παγωμένες μπίρες που απολαμβάνουν οι μεγάλες παρέες που γεμίζουν τα τραπέζια μέχρι τις μικρές νυχτερινές ώρες. Πρόσφατα μάλιστα άλλαξε η διακόσμηση του χώρου μέσα και έξω όταν η νέα ομάδα που ανέλαβε την διαχείριση του μαγαζιού (3 φίλοι γύρω στα 30, ο Φώτης Κρικζώνης, η Λυδία Κούκου και η Έλλη Κομηνέα) θέλησε να δώσει έναν πιο φρέσκο αέρα.
Πρώτα από όλα, τώρα πια λέγεται «Mythos Zan Moreas» και για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε τι σημαίνει αυτή η φράση που κρύβει πίσω της μια όμορφη ιστορία. Ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος που έδωσε το όνομά του στην οδό που βρίσκεται το δημοφιλές στέκι, ήταν σπουδαίος ποιητής και λογοτέχνης του 19ου αιώνα ο οποίος υπέγραφε με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ζαν Μορεάς (Jean Moréas). Αυτό το στοιχείο ήταν που έδωσε την έμπνευση στον «καινούργιο» Μύθο.
Το εσωτερικό ανακαινίστηκε με μοντέρνα πλακάκια σε έντονο μπλε, με την προσθήκη μιας ολοζώντανης μπάρας, μπήκε ανοιχτόχρωμο ξύλο σε όλο τον χώρο καθώς και όμορφα φωτιστικά. Αλλά και στον προαύλιο χώρο, πάνω στην πλατεία, τα τραπέζια πλαισιώθηκαν με καινούργια καθίσματα με άνετες μαξιλάρες, πλάι τους στήθηκαν ψηλότερα καθίσματα για όσους θέλουν μια παραπάνω αίσθηση μπαρ, δημιουργήθηκε και ένας χώρος για τον dj που παίζει μουσική τα βράδια. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στον Mytho Zan Morea κάθε Δευτέρα υπάρχει βραδιά μπίρας όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν βαρελίσια μπίρα και πλατό μπίρας σε πολύ καλή τιμή. Όσοι όμως αγαπάνε τα καλοκαιρινά κοκτέιλ κάθε Πέμπτη θα βρουν κάποια από τα signature κοκτειλ σε έκπτωση.
Ο καφές, αν θες, συνοδεύεται με πολλές προτάσεις από brunch –αγαπημένη συνήθεια των φοιτητών τα τελευταία χρόνια. Έτσι κάποιος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε λαχταριστά αυγά με σπανάκι σοτέ και μπέικον, ομελέτες με φρέσκια σαλατούλα, χορταστικά energy bowls αλλά και σε γλυκά όπως το σπιτικό brownies με ρευστή σοκολάτα και παγωτό βανίλια. Επίσης, τώρα μπορείς και να δειπνήσεις επιλέγοντας λαχταριστά μπέργκερ με πατάτες τηγανητές, ιταλικές πίτσες με λεπτή ζύμη όπως αυτή με το προσούτο και την τριμμένη παρμεζάνα, αλλά και από τα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά. Όποιος αποζητά κάτι πιο ελαφρύ μπορεί να συνοδέψει το κρασάκι του ή την μπίρα του με δροσερές σαλάτες ή με κάποια ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Κι αν δεν θέλει κρασί ή μπίρα, θα βρει μια μεγάλη επιλογή από classic & signature κοκτέιλ.
Παπαδιαμαντοπούλου 118, πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.