- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο Barolo το πρωινό είναι μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή
Croissant, pancakes και άλλα νόστιμα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου
Το "Barolo" υποδέχεται τις γιορτές με ένα πλούσιο πρωινό μενού
Ζεστή σοκολάτα στην κούπα, cosy καναπέδες δίπλα σε κόκκινα λουλούδια, απαλή μουσική του Frank Sinatra και έξω ψιλόβροχο. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα στέκι για να χαλαρώσεις τις μέρες των Χριστουγέννων; Το Salumeria - Osteria "Barolo", στο Παλαιό Ψυχικό συνδυάζει όλα τα παραπάνω και κάτι ακόμα: το γιορτινό μενού, το οποίο όπως και όλα τα μενού του μπιστρό, επιμελείται γευστικά ο Μιχάλης Νουρλόγλου.
Πήγαμε νωρίς το πρωί, για να πιούμε εκεί τον πρώτο, αχνιστό καφέ της ημέρας τσιμπώντας μαζί κι ένα φρεσκοφουρνισμένο κρουασάν. Για την ομάδα του Barolo το κρουασάν δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς εκτός από το κλασικό βουτύρου, προσφέρεται και το vegan με αλεύρι ζέας,το γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού ή κρέμα λεμονιού και το βιενέζικο με σταφίδες. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τη 1μμ κάποιος μπορεί να ζητήσει μια ποικιλία για ένα ολοκληρωμένο πρωινό ή πρόγευμα, με χορταστικά πιάτα αλλά και light επιλογές για όσους τις προτιμούν. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από προζυμένιο ψωμί σε φέτες, έτοιμο να απλωθεί πάνω του αμυγδαλοβούτυρο, φρέσκα φρούτα και αβοκάντο με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού μέχρι vegan ψωμί από κινόα και γιαούρτι αμυγδάλου.
Εμείς ξεχωρίσαμε τα pancakes. Γιορτινά, αφράτα, γλυκά όσο πρέπει, ομόρφυναν τη μέρα μας, το τραπέζι αλλά και το instagram μας. Στο δίλημμα, pancakes με πραλίνα και φουντούκια, μπανάνα, καραμέλα γάλακτος και καρπό κακάο ή pancakes με λευκή σοκολάτα, βατόμουρο, γιαούρτι και βασιλικό, η απάντηση είναι: και τα δύο!
Μια και μιλάμε για πρόγευμα όμως, δεν γίνεται να λείπουν από το μενού ως επιλογή τα αυγά, φτιαγμένα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Ποσέ με γλυκολέμονο πάνω σε οpen-faced sandwich με αβοκάντο και σπιτικό καπνιστό σολομό. Βenedict σε κρουασάν βουτύρου με σολομό ή prosciutto cotto, στραπατσάδα με ντομάτα , βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό, croque monsieur με provolone. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές συνταγές με αυγά που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.
Για να δροσιστούμε λίγο μετά τα αυγά, το Acai bowl με φρέσκα φρούτα εποχής, αγαύη και χειροποίητο superfood mix είναι ότι πρέπει, και δίνει και μια έξτρα ώθηση για την υπόλοιπη ημέρα.
Η Salumeria - Osteria "Barolo", είναι ένας προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας, είτε θες να πας για «βασιλικό» πρωινό, είτε για γεύμα και δείπνο με κρασί ή spritz που εδώ τα φτιάχνουν πολύ πολύ ωραία. Μαζί είναι και ένα ενδιαφέρον delicatessen, τα πιάτα που σερβίρονται δημιουργούνται με υλικά που πωλούνται στο deli, όπως τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, και διάφορες σάλτσες.
Στις 18, 24 & 31/12 το μεσημέρι θα φιλοξενεί στον χώρο του και ένα live trio που θα «ντύσει» μουσικά τις γιορτινές αυτές ημέρες με jazz και άλλα ακούσματα, ενώ το βράδυ των παραμονών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σχεδιάστηκε ειδικό μενού με την υπογραφή φυσικά του Μιχάλη Νουρλόγλου.
Salumeria - Osteria "Barolo", Δαβάκη 1, Ψυχικό , 21 0671 7600
@barolo_athens
facebook.com/BaroloAthens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.