- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λάλος: Ένα «τρελό» all-day bar στο Νέο Κόσμο
Ένα πολύχρωμο, μοντέρνο στέκι για τον πρώτο καφέ της μέρας, το πρώτο ραντεβού και την μπύρα μετά τη δουλειά
Λάλος: Ένα all day bar για καφέ, early drinks και υγιεινό street food στο Νέο Κόσμο
«Talk dirty to me». Με μια neon ροζ μαρκίζα από ένα στίχο του glam metal συγκροτήματος Poison μας υποδέχεται ο «Λάλος», ένα new all day bar στον Νέο Κόσμο, που μπορείς να πας για καφέ και early drinks. Ο «Λάλος» είναι ένα spot για τον πρώτο καφέ της ημέρας, για να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο, να κάνετε μια εργασία για την σχολή και να απολαύσετε το αγαπημένο σας brunch. Όμως, δεν σταματάει εκεί. Είναι ένα spot για το πρώτο ραντεβού και για μια μπίρα μετά τη δουλειά. Στην πιάτσα που έχει αρχίσει να δημιουργείται πίσω από την Στέγη, κοντά στο πολυσύχναστο Κουκάκι, το πολύχρωμο στέκι, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ροζ και γαλάζιο χρώμα, ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στη δύσκολη περίοδο του δεύτερου lockdown και υποδέχθηκε τον κόσμο με κλασικά αγαπημένα κοκτέιλ, που έχουν πάντα μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή πινελιά.
Δημιουργός του Λάλος, που στη συριανή διάλεκτο σημαίνει «τρελός, πολυλογάς, φαφλατάς», είναι ο Σπύρος Πανόπουλος. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα all-day bar που θα αγκαλιάσει την γειτονιά, μια περιοχή που έχει αρκετούς κατοίκους αλλά λίγα καταστήματα εστίασης. Όραμα μας είναι να ομορφύνουμε την περιοχή» λέει ο κ. Πανόπουλος.
Καφές από την Taresso Artisan Coffee Roasters, μια από τις εταιρίες υψηλής ποιότητας καφέ στον ελληνικό χώρο, ελληνικές μπύρες Blame the Sun και Strange Brew, αλμυρά και γλυκά σνακ, χωρίς υπερβολικά στησίματα, ότι πρέπει για «τσιμπολόγημα», συνθέτουν το περιεκτικό μενού του Λάλου. Θα βρείτε από κλασικά φρέσκα cinnamon rolls, μέχρι και rolls με πέστο, τυρί κρέμα και μαρμελάδα ντομάτα, ενώ μπορείτε να απολαύσετε δροσερές σαλάτες με ευφάνταστους συνδυασμούς, όπως την green σαλάτα με mesclun, φράουλες, κουκουνάρι, αποξηραμένο βερύκοκο, φουντούκι και βαλσάμικο.
«Με τα σνακ που προσφέρουμε, θέλουμε να πλησιάσουμε το street food στην εκλεπτυσμένη του μορφή. Να είναι κάτι στο χέρι και γρήγορο αλλά παράλληλα υγιεινό» λέει σχετικά ο κ. Πανόπουλος.
Όλα φτιάχνονται στην κουζίνα του μαγαζιού. Μπορείτε να δοκιμάσετε μπάρες δημητριακών σε vegan και μη εκδοχή, χειροποίητα cookies, σάντουιτς με αβοκάντο, παντζάρια και χούμους. Στις πιο δημοφιλείς προτιμήσεις του κόσμου βρίσκονται τα σάντουιτς, τα σάντο της ιαπωνικής φιλοσοφίας, με highlight το crispy chicken. Το κατάστημα προσφέρει και την υπηρεσία delivery. Λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί έως τη 01.00 το βράδυ.
Λάλος, Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0937 3987, Facebook και Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψαράκια πεντάφρεσκα σε κλασικές κυρίως συνταγές, μαζί και κάποιοι νεωτερισμοί
Ο Νίκος Καραθάνος δημιουργεί πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στη γνώριμη γεύση της ελληνικής οικογένειας και τη σύγχρονη γαστρονομική έκφραση
Μια διαφορετική εκδοχή της αθηναϊκής εμπειρίας: πιο φωτεινή, πιο χαλαρή και σίγουρα πιο ψηλά
Μια μικρή, καλοκαιρινή απόδραση από την καθημερινότητα
Η εμπειρία στο Point A κινείται ανάμεσα στο εστιατόριο και το bar, δύο διαφορετικές ατμόσφαιρες που λειτουργούν συμπληρωματικά
Μία υπέροχη γαστρονομική εμπειρία σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία της πόλης
Σύγχρονη γαστρονομία, κρασιά, cocktails και μουσική πάνω στο κύμα
Mεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, δημιουργικές συνταγές και πιάτα ημέρας
Μεγάλη ποικιλία από ψάρια όπως συναγρίδες, στείρες, ροφούς, φαγκρί ή τσαούσι και άλλα πολλά
Για καφέ, brunch, φαγητό και ποτό, από το πρωί έως αργά το βράδυ
Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία
Το μενού είναι σχεδιασμένο γύρω από συνδυασμούς φαγητού και κρασιού, με στόχο την αρμονία στο τραπέζι και την ανάδειξη των ποικιλιών
Ένα χαρούμενο, οικείο και ακομπλεξάριστο στέκι με fun προσωπικότητα
Ένα all day spot που ήρθε να δώσει ποπ διάθεση, χρώμα και νέα ενέργεια στην καθημερινότητα της γειτονιάς
Μαμαδίστικο φαγητό σε φουντωτή αυλή
Ανοιχτά από τις 10 το πρωί για καφέ και χορταστικό πρωινό μέχρι αργά το βράδυ για φίνα μεζεδάκια
Από νωρίς το πρωί, η Γοργόνα μάς υποδέχεται με ελληνικό πρωινό και καλό καφέ
Ένας σύγχρονος προορισμός γεύσης και συνάντησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.