- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Balthazar: ανοιχτός ο υπέροχος κήπος και τον χειμώνα
Λουλούδια και χαλιά και σόμπες και ζεστά cocktails
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο υπέροχος κήπος του Balthazar μένει ανοιχτός και τον χειμώνα
Είναι ένας από τους πιο διάσημους κήπους της πόλης και κάθε καλοκαίρι γίνεται σημείο συνάντησης για πολλούς Αθηναίους που το έχουν σταθερά πρώτο στις καλοκαιρινές τους εξόδους. Ο κήπος του Balthazar παίρνει πόντους και αίγλη από το υπέροχο νεοκλασικό μέσα στο οποίο στεγάζεται, έχει φοίνικες, πολλές αυτοφυείς πρασινάδες αλλά και πολλά ακόμη λουλούδια που κατρακυλάνε από τις οροφές, ξεπροβάλλουν από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά και σηματοδοτούν την ονειρική του διακόσμηση.
Τα ωραία νέα είναι πως, μετά από εργασίες που κάνανε όλον αυτόν τον καιρό, ο κήπος αυτός φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα είναι ανοιχτός και τον χειμώνα! Μια κίνηση ματ μια και οι καιροί που διανύουμε επιβάλλουν αποστάσεις, υπαίθριους χώρους, καθαρό αέρα που συνεχώς ανανεώνεται. Έτσι ο μισός κήπος στεγάστηκε, προστέθηκαν μεγάλα θερμαντικά σώματα και σόμπες, παντού απλώθηκαν υπέροχα χαλιά, δημιουργήθηκαν γωνιές με τζάκια.
Μαζί με αυτά ανανεώθηκε και το μενού καθώς ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει δικά του ισχυρά όπλα για να σε ζεστάνει μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα. Δίπλα στα γνωστά και signature πιάτα του, -το φετινό καλοκαίρι μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που είπαν πως ο Χριστόφορος βρίσκεται στην πιο «νόστιμη» στιγμή του-, προσθέτει νέες προτάσεις, τα μάγουλα από χοιρινό iberico μαγειρεμένα με τις ώρες μέσα σε κόκκινο κρασί, με κονφί από λάχανο Savoy και το ριζότο από πιλάφι freekeh (άγουρο πλιγούρι) και άγρια μανιτάρια είναι κάποιες από αυτές.
Σε όλο τον χώρο υπάρχουν και stands με τζάκια, οι bartenders φτιάχνουν μοναδικά (και) ζεστά κοκτέιλς, είναι ωραία ιδέα να πάει κανείς και μόνο για ποτό. Μια και το Balthazar, και πάλι παρακολουθώντας τα νέα δεδομένα, ανοίγει τώρα πια κάθε μέρα, από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 12 το βράδυ, προσφέροντας και χειμωνιάτικες κοσμοπολίτικες βραδιές με early drinks, φαγητό ή finger food, ωραίες όπως πάντα μουσικές.
Τσόχα 27, 2106441215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.