- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Balthazar: ανοιχτός ο υπέροχος κήπος και τον χειμώνα
Λουλούδια και χαλιά και σόμπες και ζεστά cocktails
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο υπέροχος κήπος του Balthazar μένει ανοιχτός και τον χειμώνα
Είναι ένας από τους πιο διάσημους κήπους της πόλης και κάθε καλοκαίρι γίνεται σημείο συνάντησης για πολλούς Αθηναίους που το έχουν σταθερά πρώτο στις καλοκαιρινές τους εξόδους. Ο κήπος του Balthazar παίρνει πόντους και αίγλη από το υπέροχο νεοκλασικό μέσα στο οποίο στεγάζεται, έχει φοίνικες, πολλές αυτοφυείς πρασινάδες αλλά και πολλά ακόμη λουλούδια που κατρακυλάνε από τις οροφές, ξεπροβάλλουν από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά και σηματοδοτούν την ονειρική του διακόσμηση.
Τα ωραία νέα είναι πως, μετά από εργασίες που κάνανε όλον αυτόν τον καιρό, ο κήπος αυτός φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα είναι ανοιχτός και τον χειμώνα! Μια κίνηση ματ μια και οι καιροί που διανύουμε επιβάλλουν αποστάσεις, υπαίθριους χώρους, καθαρό αέρα που συνεχώς ανανεώνεται. Έτσι ο μισός κήπος στεγάστηκε, προστέθηκαν μεγάλα θερμαντικά σώματα και σόμπες, παντού απλώθηκαν υπέροχα χαλιά, δημιουργήθηκαν γωνιές με τζάκια.
Μαζί με αυτά ανανεώθηκε και το μενού καθώς ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει δικά του ισχυρά όπλα για να σε ζεστάνει μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα. Δίπλα στα γνωστά και signature πιάτα του, -το φετινό καλοκαίρι μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που είπαν πως ο Χριστόφορος βρίσκεται στην πιο «νόστιμη» στιγμή του-, προσθέτει νέες προτάσεις, τα μάγουλα από χοιρινό iberico μαγειρεμένα με τις ώρες μέσα σε κόκκινο κρασί, με κονφί από λάχανο Savoy και το ριζότο από πιλάφι freekeh (άγουρο πλιγούρι) και άγρια μανιτάρια είναι κάποιες από αυτές.
Σε όλο τον χώρο υπάρχουν και stands με τζάκια, οι bartenders φτιάχνουν μοναδικά (και) ζεστά κοκτέιλς, είναι ωραία ιδέα να πάει κανείς και μόνο για ποτό. Μια και το Balthazar, και πάλι παρακολουθώντας τα νέα δεδομένα, ανοίγει τώρα πια κάθε μέρα, από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 12 το βράδυ, προσφέροντας και χειμωνιάτικες κοσμοπολίτικες βραδιές με early drinks, φαγητό ή finger food, ωραίες όπως πάντα μουσικές.
Τσόχα 27, 2106441215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φαγητό του Θωμά Μάτσα μας ενώνει όλους
Fresh pasta made with love, ειδικά για τον Βαλεντίνο
Ο πολύ καλός Jean Charles Metayer προτείνει μια φρέσκια εκδοχή της γαλλικής κουζίνας
Γλεντζέδικες βραδιές με τραγουδιστές των 90s, καλή κουζίνα
Ανοίγοντας τον κατάλογο, όσοι έχουν επισκεφθεί την πόλη αναγνωρίζουν δρόμους που εδώ «μεταφράζονται» σε πιάτα
Γαλλική κουζίνα σε μορφή street food; Ω, ναι!
Ένα σημείο όπου η αρχιτεκτονική, ο μύθος και η γαστρονομία συνυπάρχουν
Οι φημισμένες γεύσεις που θα δοκίμαζες σε κάποιο ταξίδι σου από μια παραδοσιακή καντίνα στο Ανόι, ήρθαν πολύ κοντά
Φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, με κάθε επίσκεψη να είναι μια γευστική συνάντηση με την αυθεντική ιαπωνική κουζίνα
Θα σας μεταφέρει γευστικά σε κάποια γειτονιά της Τοσκάνης
Tα πιάτα που θα δοκιμάσεις εδώ έχουν τη γεύση της σύγχρονης Ιταλίας
Με ρίζες στην παράδοση και καθοδηγούμενη από την ακρίβεια, η κουζίνα τιμά τις κλασικές τεχνικές, τα εξαιρετικά υλικά και τις τολμηρές, εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το αδερφάκι της γνωστής κυψελιώτικης πιτσαρίας Lisa μόλις άνοιξε στην άλλη πλευρά του Κηφισού
Ένα εστιατόριο που βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση
Η παλιά Ελλάδα, οι ράγες του τρένου και ο βουβαλίσιος καβουρμάς σαγανάκι
Στην Αθηνάς, ένα βέρο ελληνικό και ποιοτικό street food
Στο κέντρο της Αθήνας, το «φαγητό του δρόμου» συναντά το smash burger αλλά και την ατμόσφαιρα ενός γαλλικού μπιστρό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.