- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μια όαση είναι η πλατεία του Κεφαλαρίου στην Κηφισιά. Με τα αιωνόβια δέντρα της απλωμένα στους πεζόδρομους, τα καφέ της και τα υπέροχα λουλούδια, που όπου κι αν κοιτάξεις σου ανοίγουν την καρδιά. Ένα ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό το περάσαμε στην υπέροχη αυλή του TGI. Μαζεμένος κόσμος από όλα σχεδόν τα καταστήματα για να πάρει μέρος στον εσωτερικό διαγωνισμό εδεσμάτων που διοργανώνει η εταιρεία κάθε χρόνο. Ενθουσιασμός, νεαρά παιδιά σε ομάδες, γελαστά πρόσωπα, λίγο τρακαρισμένα περιμένουν με αγωνία να μας δείξουν τις εμπνεύσεις τους. Αν σταθούν τυχεροί και βραβευθούν οι συνταγές τους, θα συμπεριληφθούν στα μενού των TGIs όλου του κόσμου.
Η αγωνία κορυφώνεται, γιατί στην επιτροπή βρίσκονται και οι κεφαλές της εταιρείας από την Αμερική: ο Larry Boyle (Director International Executive Chef), o Joseph Hsu (President International Marketing) και o Patrick Tailat (Marketing Manager). Η πρόκληση είναι μεγάλη και έχουν βάλει όλοι τα δυνατά τους, διαμορφώνοντας γεύσεις που έχουν εμπνευστεί από διάφορα μέρη του πλανήτη. Δοκιμάζουμε μενού με θέμα την αφρικανική ήπειρο (African flavors), από τους τροπικούς (Walk in the tropics), Avant Garde μεταμοντέρνας προσέγγισης, και Molassa flavors, εμπνευσμένα από τη γνωστή από τους αρχαίους Έλληνες μελάσα (παράγωγο του ζαχαροκάλαμου). Τα πιάτα των διαγωνιζόμενων πρέπει να συνδυάζουν οργάνωση, δημιουργικότητα, καλή παρουσίαση, ωραία γεύση και πρωτοτυπία. Tελικά νικητές ανακηρύσσονται τα παιδιά από το κατάστημα της οδού Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Το μενού τους, το Molassa flavors, κάνει τη διαφορά. Η προσέγγιση μέσω της ελληνικής γεύσης, η πρωτοτυπία των υλικών και η άριστη εμφάνιση όσο και η νοστιμιά αιχμαλωτίζουν τους κριτές. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν η Pomegranate salad (μείγμα πράσινης σαλάτας με κάσιους, κόκκους ροδιού, πράσινο μήλο και dressing μελάσας). Το Napas wine chicken με πάστα (κοτόπουλο μαριναρισμένο με μελάσα και σερβιρισμένο με φετουτσίνε) και Napas wine pork chops (χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μελάσα, ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, που σερβίρονται με λαχανικά ατμού και σος μελάσας και δεντρολίβανο).
Όμως και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γι’ αυτό αρκετές από τις συμμετοχές των δεύτερων και τρίτων νικητών θα τις δούμε κι αυτές στους καταλόγους των TGIs.Υπομονή, θα είναι σύντομα κοντά μας, εμπλουτίζοντας τις έτσι κι αλλιώς καταπληκτικές γεύσεις των TGIs, κι όχι μόνο των ελληνικών.
TGI Friday’s Μαρίνα Φλοίσβου (pier one), Π. Φάληρο, 210 9853.281/ Νεοφ. Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227.721/ Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475.417/ Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά, 210 6233.947/ Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901.625/ Υμηττού 110, Παγκράτι, 210 7560.544/ Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, 210 8982.608/ Εμπ. Κέντρο Mediterannean Cosmos, Πυλαία Θεσσαλονίκη, 2310 473.760/ Πλ. Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, 2310 242.914
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.