- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κάθε γεύμα στο Olive Garden είναι μια μοναδική εμπειρία. Η σύγχρονη αισθητική του χώρου, το εκλεπτυσμένο περιβάλλον και η πανοραμική θέα 360° της Αθήνας αποτελούν τον δεύτερο βασικό λόγο που επισκέπτομαι το Olive Garden τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Ο πρώτος είναι φυσικά το εξαιρετικό μενού του executive chef Χρίστου Τζιλήρα.
Μαθαίνω ότι ο Χρίστος έχει επιμεληθεί και το νέο μενού το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων στη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με φόντο την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα συναντούν τα ΠΓΕ προϊόντα και δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα με μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με food styling που ακολουθεί κομψούς δρόμους χωρίς υπερβολές.
Φαγκρί σχάρας, βιολογικό φακόρυζο με άγριο σκόρδο και λιαστή τομάτα, ψητά παντζάρια και σάλτσα μοσχολέμονου με φρέσκα μυρωδικά που θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φλωμάρια Λήμνου με ποικιλία από άγρια μανιτάρια, τσαλαφούτι και μαυροδάφνη για όλα τα γούστα, αλλά και παϊδάκια αρνιού, πουρές ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο για να νιώσεις πώς είναι οι θεϊκές γεύσεις.
Στα must είναι φυσικά τα τραγανά σαλατικά με σταμναγκάθι, ψητά παντζάρια, μανούρι, καρύδια και βινεγκρέτ με πράσινο μήλο, αλλά και οι μαρουλοσαρμάδες με καβουρμά, ρύζι και άνηθο, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι.
Κάθε πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων που σε ταξιδεύει νοητά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χαρίζοντάς σου σε μια μπουκιά κάτι από την παράδοσή τους. Κάθε πιάτο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αγνών προϊόντων και κορυφαίων μεθόδων παρασκευής που σου δείχνει τι σημαίνει καλή κουζίνα. Κάθε πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές της λίστας κρασιών, των συνοδευτικών ποτών και των signature cocktails για μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης.
Olive Garden, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326000. Ώρες λειτουργίας bar & restaurant 11.00 - 02.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.