- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Το Γίδι»: Μια χασαποταβέρνα αλλιώτικη από τις άλλες
Ντεκόρ ελληνικής επαρχίας, μενού κρεατοφαγικό και ακαταμάχητο
Μετά από τις αμέτρητες γευστικές διαδρομές που η Αθήνα σου έχει προσφέρει απλόχερα, και αφού σε αποπλάνησαν υφές και τάσεις σύγχρονες και αρώματα που δεν φανταζόσουν πως μπορούν να αποδοθούν σε ένα πιάτο, νοστάλγησες… τον τόπο σου. Γυρίζεις πίσω. Ο δρόμος σε φέρνει στη Μεταμόρφωση, σε μια χασαποταβέρνα με το πρωτότυπο και άκρως αποκαλυπτικό για το είδος της όνομα, «Το Γίδι».
Λειτουργεί από τις αρχές του 2017 και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. «Το Γίδι» αποπνέει αυτό το απλό, το οικείο, το αυθεντικά ελληνικό που τόσο πεθύμησες.
Στο «έμπα» του μαγαζιού σε υποδέχεται μια δεντροφυτεμένη αυλή που θυμίζει τις εξοχικές ταβέρνες της ελληνικής επαρχίας. Ένας αέρας από το παρελθόν θα σε ακολουθήσει και στο εσωτερικό. Πέτρα, λαμαρίνα, ξύλο, μωσαϊκό, ταγάρια, γκλίτσες, παλιά κουζινικά συνθέτουν ένα βουκολικό σκηνικό που, αν μη τι άλλο, σε απελευθερώνει από τα μεγαλοπρεπή σκηνικά των εστιατορίων που συνηθίζεις να πηγαίνεις και σου δημιουργεί μια διάθεση ανέμελη. Αυτή η ίδια διάθεση είναι που λίγο αργότερα θα σε απενοχοποιήσει και όχι μόνο θα σου επιτρέψει αλλά και θα σε παρακινήσει να γλείψεις με βουλιμία τα δάκτυλά σου. Ο βαθύς γνώστης και ψήστης Γιάννης, - ανήσυχο πνεύμα - πειραματίζεται συνεχώς για να πετύχει το απόλυτο ψήσιμο σε ό,τι κομμάτι πέσει πάνω στη θράκα του.
Η επιλογή γίνεται μέσα από μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών, βορειοελλαδίτικης ως επί το πλείστον προέλευσης, κρεάτων. Ουσιαστικά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, όπως όταν πηγαίνεις στον εξειδικευμένο κρεοπώλη σου και χαζεύεις τη βιτρίνα του με τις ώρες μέχρι να αποφασίσεις. Τρυφερές μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια, συκωταριά, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια (πόσο σου έλειψε το ζουμερό λιπάκι), όλα μαριναρισμένα με διαλεχτά μπαχαρικά που κάνουν τη γεύση τους να αγγίζει την τελειότητα.
Ακόμη, μπιφτέκια από εξαιρετικό μοσχαρίσιο κιμά (το 30% του οποίου έχει περάσει από διαδικασία ωρίμανσης και έχει θεϊκή γεύση) και χειροποίητα λουκάνικα. Οι υπόλοιπες γεύσεις που συμπληρώνουν το μενού, απλές και εξίσου ελληνικές, περιλαμβάνουν τραχανά, φασολάκια, σταμναγκάθι, φέτα βουτυράτη και τις φημισμένες μακαρούνες του μαγαζιού (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα). Το γιαούρτι με το κυδώνι είναι ο ιδανικός επίλογος.
Θα φας, θα πιεις και θα το ευχαριστηθείς τόσο, που θα υποσχεθείς στον εαυτό σου να επιστρέψεις εδώ σύντομα, γιατί ο Βασίλης Ακριβός (που ξέρεις και εμπιστεύεσαι από το Ψάριστον, το Αιόλου 68 και το Salty Pig) και η ομάδα του έβαλαν έναν ακόμη προορισμό στις γευστικές σου διαδρομές, αλλά αυτόν τον εκτίμησες περισσότερο, γιατί αγαπάς το κρέας και είναι… κι απ’ τον τόπο σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.