- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιξε το καλοκαίρι και έφερε την Ιταλία στις γειτονιές της Καλλιθέας. Ο χώρος μακρόστενος, ντιζαϊνάτος, υπέροχος. Πάνω από την ανοιχτή κουζίνα κρέμονται δεκάδες άσπρα φλιτζάνια, δίπλα ο τελευταίας τεχνολογίας φούρνος ξεφουρνίζει κάθε λίγα λεπτά πιτσάκια, panini και βουτυρένια κρουασάν, αριστερά μια προθήκη με ολοστρόγγυλα σοκολατάκια επιβεβαιώνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινα τραπέζια, στο βάθος ένα δωμάτιο που μοιάζει με κήπο, είναι ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας και έχει διαμορφωθεί σε χώρο καπνιστών.
Διαλέγω μια όμορφη γωνιά, δίπλα στη μεγάλη βιβλιοθήκη. Χαλαρώνω μέσα στη ζεστή, γλυκιά ατμόσφαιρα και την απαλή μουσική, ξεχνώντας παντελώς ότι έξω βρέχει μανιωδώς. Μέχρι το Italus με έφεραν οι φήμες που λένε ότι εδώ σου σερβίρουν τον καφέ μέσα σε μπισκοτένιο φλιτζανάκι. Και είναι αλήθεια! Ο cappuccino μου έρχεται καυτός μέσα στο ειδικό φλιτζανάκι από χωνάκι παγωτού, που είναι όμως επίπεδο στο κάτω μέρος του. Τα εσωτερικά τοιχώματα δε, είναι καλυμμένα από σοκολάτα, έτσι που με κάθε γουλιά καφέ, παίρνεις και μια γερή σοκολατένια εσάνς. Εννοείται ότι μόλις πιεις τον καφέ, τρως και το φλιτζάνι. Τέλειο;
Στον κατάλογο βρήκα κι άλλα λιγουρευτικά. Δηλαδή, λαχταριστά panini με αλλαντικά Sary και τυριά από τον Κωσταρέλο, focaccia (δοκίμασα αυτή με κρέμα πεκορίνο, λάδι τρούφας, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά και τη βρήκα εξαιρετική), pizzetta, (τουτέστιν δύο τορτίγιες σε μέγεθος ατομικής πίτσας που κρύβουν μοτσαρέλα και πινακοτύρι ανάμεσά τους, ενώ από πάνω πασπαλίζονται με διάφορα υλικά που ξεκινούν από το προσούτο και φτάνουν μέχρι τον καβουρμά), ομελέτες φούρνου, σαλάτες και κάποιες ακόμα λιχουδιές που παραπέμπουν σε κλασικά πιάτα του brunch (μερικά παραδείγματα είναι το κρουασάν βουτύρου με μους αβοκάντο, χοντροσπασμένη φέτα και αυγό ή το cheddar melt pancake με τσένταρ, μπέικον και αυγό).
Το μενού, που έχει επιμεληθεί ο σεφ και food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης (Cool Artisan), είναι πλούσιο, λαχταριστό και…πασπαρτού. Καταναλώνεται με ευχαρίστηση όλες τις ώρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ικανοποιεί την ανάγκη για ένα καλό πρωινό (θα βρεις επίσης και διάφορους δυναμωτικούς χυμούς με φρούτα ή λαχανικά εποχής), ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή μια βραδινή ατασθαλία που θα ταιριάξει τέλεια με ένα από τα δροσερά cocktails. Και φυσικά δεν ξεχνά την αδυναμία σου στα γλυκά. Εκτός από τα ωραία σοκολατάκια (που μπορείς να πάρεις μαζί σου φεύγοντας), θα βρεις επίσης και cheesecake Νutella φράουλα, lemon pie με βάση μωσαϊκό, pancakes, ακόμη και υγιεινά smoothie bowls! Ρίξε μια ματιά και στις τετράγωνες τούρτες τις οποίες μπορείς να αγοράσεις ολόκληρες, μισές ή κομμένες σε τέταρτα και να φτιάξεις τη δική σου ποικιλία τουρτο-γεύσεων.
Για την ιστορία, ο Italus (Italus) ήταν Βασιλιάς των Σικελών, γεννημένος στην Κέρκυρα και εγγονός του Μίνωα ή του Οδυσσέα. Λένε ότι απ’ αυτόν πήρε το όνομά της η Ιταλία, η οποία είμαι σίγουρη ότι θα ζήλευε τρελά το συνονόματο .
Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 210 9512341, Fb: Italus
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν λειτουργεί απλώς ως το εστιατόριο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου αλλά ως αυτόνομος γαστρονομικός προορισμός
Η εμπειρία ξεκινά από νωρίς το πρωί ενώ, όταν ο ήλιος δύει, το Ciel μεταμορφώνεται
Συνδυάζει τη μοναδική θέα στη θάλασσα με ένα concept που φέρνει στο προσκήνιο τις γεύσεις και τη φιλοσοφία της Ιταλίας.
Χαλαρή ατμόσφαιρα, όμορφη θέα και γεύσεις που συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας
Από το πρωί ως το βράδυ, στα στενά της Ερμούπολης
Ψαράκι, θαλασσινά, λαχανικά, ντόπια τυράκια, αλλαντικά, κρεατικά, όλα φρέσκα
Μια οικογενειακή υπόθεση ρώσικης νοστιμιάς, στην Καλλιθέα
To νέο μεζεδοπωλείο έρχεται να κάνει τη διαφορά στο γαστρονομικό τοπίο των Κυκλάδων
Το Koutsou & Co μόλις άνοιξε στο νησί χωρίς μενού, αλλά με έμπνευση την κάθε μέρα
Το καινούργιο σαντουιτσάδικο έχει τον σεφ Γιώργο Ηλιού στην έμπνευση και τα ελληνικά προϊόντα στη γέμιση
Παλιά και κλασική ταβέρνα με όλα της ωραία
Θα τον βρεις πάνω στο κύμα να σερβίρει θαλασσινές μακαρονάδες-ποίημα!
Αυλή με θέα στο γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους και στο πιάτο τσιγαριαστό με 15 άγρια χόρτα
Ένα πράγμα είναι πάντα αδιαπραγμάτευτο σε αυτό το εστιατόριο: η ποιότητα
«Παντοπωλείον» αλλά και μαγέρικο που θυμίζει τα παλιά μπακάλικα
Και καφενές, και μεζεδοπωλείο, στην καυτή πιάτσα του Προφήτη Ηλία
Στο Λαύριο κρατούν την παράδοση στο καλό κρέας
Γλυκιές εκπλήξεις μας περιμένουν στο νέο εστιατόριο του Conrad Athens The Ilisian
Μια αυθεντική zero-waste γευστική εμπειρία σε περιμένει στο Κοκκάρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.