- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Pulitzer: Metropolitan chic
Η Βεντήρη είναι ο δρόμος που γνώρισε μεγάλη δόξα τη δεκαετία ’80-90.
Η Βεντήρη είναι ο δρόμος που γνώρισε μεγάλη δόξα τη δεκαετία ’80-90. Ήταν ο μπαρίστικος δρόμος της Αθήνας. Τελευταία ξαναγνωρίζει δόξες σε μια πιο chill out μορφή. Εστιατόρια, καφέ, φαγάδικα μαζεύουν ένα μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού - πολιτικού - ανάμεικτου crowd της πόλης.
Από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης και το Pulitzer, στη θέση του ιστορικού Memphis club. Αν πας τώρα δεν θα το αναγνωρίσεις – μεγάλη πρόσοψη με τζαμαρίες και θέα στο Hilton, μεγάλη αίθουσα, χρώματα cool και ένα ύφος εντελώς μα εντελώς μητροπολιτικό (όπως Λονδίνο, Βερολίνο, Μιλάνο κ.λπ.) το βάζουν στη λίστα των δημοφιλέστερων εστιατορίων-μπαρ της Αθήνας.
Εάν ψάχνεις ένα μέρος που να συνδυάζει διεθνή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό, το Pulitzer είναι μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Ξεκινάς από το πρωί με σνακς και καφέ, συνεχίζεις με το μοντέρνο εστιατόριο αλλά και με τη μεγάλη μπάρα που σου φτιάχνει τη διάθεση με κοσμοπολίτικα κοκτέιλ και δυνατά volume, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις Παρασκευές έχεις τη δυνατότητα να χαλαρώσεις με μουσικές jazz ή pop ακούσματα από live μπάντα.
Στη μεγάλη πραγματικά λίστα του θα βρεις κάτι που οπωσδήποτε θα σε ικανοποιήσει οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας – ο σεφ Νικόλας Τσικνάκος, που έχει επιμεληθεί το μενού, και η Αλεξάνδρα Τακορίδη, που έχει αναλάβει την εκτέλεση, έχουν φροντίσει γι’ αυτό.
Η λίστα ξεκινάει με μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες (14 στον αριθμό) και είναι λογικό αυτό αφού απευθύνεται σε ανθρώπους του κέντρου που συχνά κάνουν διάλειμμα από τις δουλειές τους «για να φάνε μια σαλάτα». Όχι όμως μια οποιαδήποτε σαλάτα, αλλά μια σαλάτα σαν ένα πλήρες γεύμα, με εμπνευσμένες συνθέσεις φρέσκων λαχανικών, τυριών, ξηρών καρπών, φρέσκων φρούτων, κρέατος, κοτόπουλου, θαλασσινών, κι όλα αυτά με νοστιμότατες σος.
Ακολουθούν ορεκτικά πολύ ωραία, όπως τα υπέροχα ρολάκια καπνιστού σολομού, που δοκιμάσαμε εμείς, με γέμιση τυριού κρέμας αλλά και γαρίδες. Δοκιμάσαμε επίσης ένα πολύ ωραίο ριζότο με ποικιλία μανιταριών και κρέμα παρμεζάνας με λάδι άσπρης τρούφας. Τα κυρίως πιάτα που παραγγείλαμε ήταν κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας σερβιρισμένο με baby πατάτες ψητές, αρωματισμένες με θυμάρι και μπριάμ, σολομός σχάρας με λαχανικά ατμού και φρέσκα λιγκουίνι με μπισκ καραβίδας. Και τα τρία ήταν καλοφτιαγμένα, πολύ προσεγμένα στην παρουσίαση, και θα μπορούσες να τα συμπεριλάβεις στην παραγγελία σου είτε για μεσημεριανό είτε για δείπνο.
Το φινάλε με σουφλέ σοκολάτας με ρέουσα καρδιά και απαλό τσιζ κέικ επιβεβαίωσε την άποψή μας για το μελετημένο και νόστιμο μενού του Pulitzer. Θέλω να κάνω ιδιαίτερα κοπλιμέντα για το σωστό και διακριτικό σέρβις, καθώς και για την επιτυχημένη επιλογή των σκευών που επάνω τους αναδεικνύονταν οι συνθέσεις του σεφ.
Pulitzer, Βεντήρη 5, Χίλτον, 210 7222.232, ανοιχτά 8 π.μ.- 1 μ.μ. Κατανάλωση/άτομο € 30-40 με ποτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.