- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα εστιατόριο γειτονιάς που συναγωνίζεται επαξίως τα καλά εστιατόρια του κέντρου χαίροµαι σαν να είναι δικό µου. Είναι «δυναµωτικό» για τη γειτονιά που βρίσκεται κι από την άλλη σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις καλή κουζίνα χωρίς να τρέχεις. Ο Λεµονόκηπος είναι μια τέτοια περίπτωση. Παλιό σπίτι της δεκαετίας του ’30, έχει µετατραπεί σε ολόκληρη υπερπαραγωγή, με δύο σάλες, σέρα και κήπο. Έχει διακοσµηθεί µε ελαφρώς εγγλέζικη διάθεση (από την Αγγλίδα γυναίκα του ενός από τους δύο συνεταίρους), µε λεπτοµέρειες που το κάνουν πολύ πολύ hommy. Ζωγραφιστοί τοίχοι, πλακάκια συλλεκτικά, τοποθετηµένα σε αρτίστικες συνθέσεις, χρώµατα που σου ανοίγουν την ψυχή, λουλούδια, ωραία φωτιστικά από φυσητό γυαλί κι άλλα πιο πολύχρωµα, µικρά βιτρό, όλα τους πολύ ατµοσφαιρικά για τη σάλα του χειμώνα. Για το καλοκαίρι σού προσφέρεται ένας ολόκληρος λεµονόκηπος, φροντισµένος, µε πάµπολλα άνθη.
Η κουζίνα είναι µεσογειακή, αρωµατική, καλοδουλεµένη, μεγάλης νοστιµιάς. ∆ιαλέξαµε σαλάτα µε ψηµένη ντοµάτα, φύλλα ρόκας, παριανή ξυνοµυζήθρα και κάππαρη, που ήταν νόστιµη και δροσερή. Μεγάλα ραβιόλι που τα φτιάχνουν οι ίδιοι, µε γέµιση γκοργκοντζόλας και παρµεζάνας, µε σοτέ ντοµατίνια και φρέσκο κρεµµυδάκι, σουπιά τηγανισµένη στο µελάνι της µε λαδολέµονο και πάπρικα µες στη γλύκα, και µους µελιτζάνας «ναπολεόν», µε φρυγανισµένα ψωµάκια και ντοµατίνια. Κλείσαµε τον κύκλο των πρώτων πιάτων µε πολύ καλές εντυπώσεις.
Στη συνέχεια κινηθήκαµε στα πιάτα ηµέρας, που ήταν κυρίως ψαρικά. Ωραιότατο λαυράκι ποσέ µε ελαφριά σάλτσα λουίζας, σερβιρισµένο µε σοτέ σπανάκι λίγο σκορδάτο και πατατούλες φούρνου, φρέσκο τόνο σχάρας µε πατατοσαλάτα αρωµατισµένη µε µυρωδικά και φρέσκο κρεµµυδάκι, και ένα υπέροχα ψηµένο µεγάλο καλαµάρι σχάρας µε ζεστή σαλάτα (ντοµατοκρέµµυδα ψητά). Τα γλυκά τους πρωτότυπα, µερικά εµπνευσµένα από τον κήπο τους, όπως το semifreddo µε δυνατή γεύση εσπεριδοειδών και καραµέλα λεµονιού και η λεµονόπιτα µε παγωτό, αλλά και ένα alternative tiramisu θεϊκό. Στο θέµα που µας καίει, εννοώ τις τιµές, τους βρήκα πολύ λογικούς.
Λεµονόκηπος, Αγ. Τριάδας 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2588.611. Ανοιχτά κάθε µέρα και µεσηµέρι έως τη 1.00 π.µ. Κατανάλωση/άτοµο € 18-22.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Η ωραιότερη θέα της πόλης στην κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.