Αυτοκινηση

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Ott Tanak ηγείται με 2 κλάσματα του δευτερολέπτου έναντι του Elfyn Evans

O Craig Breen κάνει ένα ακόμα μεγάλο λάθος

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Πρώτος είναι ο Ott Tanak, δεύτερος ο Elfyn Evans, τρίτος ο Sebastien Ogier και τέταρτος ο Kalle Rovanpera.

Μόλις 7,2 δευτερόλεπτα συνολικά χωρίζουν τους τέσσερις πρώτους οδηγούς μετά από 158,56 αγωνιστικά χιλιόμετρα δράσης στο μεγαλύτερο σκέλος (χωρίς σέρβις) του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA μέχρι στιγμής. Πρώτος είναι ο Ott Tanak (Hyundaii20), δεύτερος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris)με 0,2 δευτερόλεπτα διαφορά, τρίτος ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) με 6,7 δευτερόλεπτα, και τέταρτος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) με 7,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Tanak και 0,5 από τον Ogier.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν σήμερα τόσο η βροχή νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι στις 2 τελευταίες Ε.Δ. (η οποία επιδείνωσε τις συνθήκες στο δρόμο), όσο και το γεγονός ότι με αυτές τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη σέρβις, τα ελαστικά φθάρηκαν σε τέτοιο σημείο που αρκετοί οδηγοί δήλωσαν στο τέλος της ημέρας ότι δεν είχαν καθόλου πρόσφυση.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Η M-Sport Ford σήμερα είχε από τα καλύτερα και χειρότερα highlights της ως τώρα. Η ημέρα ξεκίνησε με τον GusGreensmithνα κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην 1η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας και να βρίσκεται στη 2η θέση γενικής κατάταξης, με τον ομόσταυλό του Craig Breen να ηγείται του ράλι. Στις επόμενες δύο Ε.Δ. ο Greensmithέπεσε στην 4η θέση και ο Breen στην 3η.

Λίγο μετά, στην 4η Ε.Δ. της ημέρας, είδαμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται: σε μία απότομη δεξιά στροφή την οποία οι σχολιαστές του wrc.comονόμασαν «τη γωνία του McRae»(την είχε χάσει και εκείνος το 2002, 20 χρόνια πριν), ο Craig Breen έχασε τον έλεγχο του Puma του και έπεσε σε ένα χαντάκι παγιδεύοντας το αυτοκίνητο ανάμεσα σε δέντρα.Θεατές τον βοήθησαν να βγει από το χαντάκι και τερμάτισε 18 λεπτά πίσω από τον 1οτότε στην κατάταξη, Ogier.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Την υπόλοιπη ημέρα η πρώτη θέση περνούσε μια από τα χέρια του Tanak και μια του Ogier, μέχρι που στην προτελευταία Ε.Δ., ο 8 φορές πρωταθλητής Ogier, χτύπησε ένα κλαδί δέντρου με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χάνοντας εντελώς την αεροτομή του, το οποίο του κόστισε πολύ χρόνο στην επόμενη Ε.Δ. και έπεσε στην 3η θέση.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Το πρωινό του Thierry Neuville ήταν δύσκολο με δύο περιστροφές που του κόστισαν πολύ χρόνο, αλλά η τύχη του βελτιώθηκε όσο περνούσε η μέρα. Μια πιο μαλακή ρύθμιση στις αναρτήσεις του πρόσφερε περισσότερη εμπιστοσύνη στο i20 του και στο τέλος του αγώνα ο νικητής του EKO Acropolis Rally Greece έφτασε στην 6η θέση, 1,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον 5ο στην κατάταξη Greensmith.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Ο Oliver Solberg και ο Takamoto Katsuta τελείωσαν την ημέρα στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα μπροστά από τον ηγέτη του WRC2, Ηayden Paddon, και τον ιδιώτη οδηγό της M-Sport Ford, Lorenzo Bertelli.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ