- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Ο Ott Tanak ηγείται με 2 κλάσματα του δευτερολέπτου έναντι του Elfyn Evans
O Craig Breen κάνει ένα ακόμα μεγάλο λάθος
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Πρώτος είναι ο Ott Tanak, δεύτερος ο Elfyn Evans, τρίτος ο Sebastien Ogier και τέταρτος ο Kalle Rovanpera.
Μόλις 7,2 δευτερόλεπτα συνολικά χωρίζουν τους τέσσερις πρώτους οδηγούς μετά από 158,56 αγωνιστικά χιλιόμετρα δράσης στο μεγαλύτερο σκέλος (χωρίς σέρβις) του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA μέχρι στιγμής. Πρώτος είναι ο Ott Tanak (Hyundaii20), δεύτερος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris)με 0,2 δευτερόλεπτα διαφορά, τρίτος ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) με 6,7 δευτερόλεπτα, και τέταρτος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) με 7,2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Tanak και 0,5 από τον Ogier.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν σήμερα τόσο η βροχή νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι στις 2 τελευταίες Ε.Δ. (η οποία επιδείνωσε τις συνθήκες στο δρόμο), όσο και το γεγονός ότι με αυτές τις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες και την έλλειψη σέρβις, τα ελαστικά φθάρηκαν σε τέτοιο σημείο που αρκετοί οδηγοί δήλωσαν στο τέλος της ημέρας ότι δεν είχαν καθόλου πρόσφυση.
Η M-Sport Ford σήμερα είχε από τα καλύτερα και χειρότερα highlights της ως τώρα. Η ημέρα ξεκίνησε με τον GusGreensmithνα κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην 1η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας και να βρίσκεται στη 2η θέση γενικής κατάταξης, με τον ομόσταυλό του Craig Breen να ηγείται του ράλι. Στις επόμενες δύο Ε.Δ. ο Greensmithέπεσε στην 4η θέση και ο Breen στην 3η.
Λίγο μετά, στην 4η Ε.Δ. της ημέρας, είδαμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται: σε μία απότομη δεξιά στροφή την οποία οι σχολιαστές του wrc.comονόμασαν «τη γωνία του McRae»(την είχε χάσει και εκείνος το 2002, 20 χρόνια πριν), ο Craig Breen έχασε τον έλεγχο του Puma του και έπεσε σε ένα χαντάκι παγιδεύοντας το αυτοκίνητο ανάμεσα σε δέντρα.Θεατές τον βοήθησαν να βγει από το χαντάκι και τερμάτισε 18 λεπτά πίσω από τον 1οτότε στην κατάταξη, Ogier.
Την υπόλοιπη ημέρα η πρώτη θέση περνούσε μια από τα χέρια του Tanak και μια του Ogier, μέχρι που στην προτελευταία Ε.Δ., ο 8 φορές πρωταθλητής Ogier, χτύπησε ένα κλαδί δέντρου με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χάνοντας εντελώς την αεροτομή του, το οποίο του κόστισε πολύ χρόνο στην επόμενη Ε.Δ. και έπεσε στην 3η θέση.
Το πρωινό του Thierry Neuville ήταν δύσκολο με δύο περιστροφές που του κόστισαν πολύ χρόνο, αλλά η τύχη του βελτιώθηκε όσο περνούσε η μέρα. Μια πιο μαλακή ρύθμιση στις αναρτήσεις του πρόσφερε περισσότερη εμπιστοσύνη στο i20 του και στο τέλος του αγώνα ο νικητής του EKO Acropolis Rally Greece έφτασε στην 6η θέση, 1,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον 5ο στην κατάταξη Greensmith.
Ο Oliver Solberg και ο Takamoto Katsuta τελείωσαν την ημέρα στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα μπροστά από τον ηγέτη του WRC2, Ηayden Paddon, και τον ιδιώτη οδηγό της M-Sport Ford, Lorenzo Bertelli.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Mercedes στις δόξες της με Κίμι Αντονέλι και Τζορτζ Ράσελ, τρίτος ο Χάμιλτον με τη Ferrari
Με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας ADAS και κάμερα οπισθοπορείας
Οδηγήσαμε το Duster διπλού καυσίμου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παγιάρι – 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών
Tο B-SUV τοποθετείται στη βάση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Kia ως το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.
Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με αερισμό και ασύρματη φόρτιση κινητών
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Με θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένη λειτουργία αερισμού με το πάτημα ενός κουμπιού
Ο Λάντο Νόρρις σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προσπερνώντας τον Kίμι Αντονέλλι
Με τις καλύτερες ηλεκτρικές αυτονομίες στην κατηγορία C-SUV
Πρακτικές λειτουργίες άνεσης, αποθήκευσης και καθημερινής ευκολίας κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις, τις διακοπές και τις υπαίθριες δραστηριότητες
Με σύγχρονο και δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και χώρο αποσκευών 428 λίτρων
Ένα SUV που σπάει το καλούπι για τα αυτοκίνητα πόλης
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.