- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Επιστροφή μετά από 10 χρόνια
Ο αγώνας που μπορεί να καθορίσει τον επόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλητή
Το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας επιστρέφει μετά από 10 χρόνια με 17 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 276,44 χλμ.
Το Ράλι Νέας Ζηλανδίας επιστρέφει στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από μια δεκαετία. To 2012 νικητής ήταν ο Sebastien Loeb, και η ομάδα με τις περισσότερες νίκες σε αυτό το πολύ γρήγορο χωμάτινο ράλι έχει υπάρξει η Subaru. Το τετραήμερο αυτό του αγώνα ξεκίνησε με το δοκιμαστικό Shakedown σήμερα το πρωί, όπου ο Kalle Rovanperä έκανε τον γρηγορότερο χρόνο, και μια σούπερ Ειδική Διαδρομή το απόγευμα της Πέμπτης. Συνολικά το ράλι θα έχει 17 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) συνολικού μήκους 276,44 χλμ.
Μεταξύ εκείνων που κάνουν το ντεμπούτο τους στη Νέα Ζηλανδία είναι το παιδί θαύμα της Toyota Gazoo Racing, Kalle Rovanperä, ο οποίος θα γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου. Τα γενέθλια όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να γιορτάσει ο Rovanperä αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα των οδηγών την Κυριακή εάν ξεπεράσει τον Tänak με οκτώ βαθμούς, ή μόλις επτά εάν κερδίσει το ράλι, και να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής του WRC.
Τα κακά αποτελέσματα του Φινλανδού στα τελευταία ράλι οδήγησαν το έλλειμμα του τίτλου του Rovanperä να μειωθεί στους 53 βαθμούς έναντι του Ott Tänak. «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το Ράλι Νέας Ζηλανδίας», είπε ο Rovanperä. «Έχω ακούσει μόνο καλά λόγια για τη χώρα και το ράλι και πόσο ωραίοι είναι οι δρόμοι.Τα τελευταία ράλι δεν ήταν ιδανικά για εμάς, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε περισσότερο ρυθμό και να αισθανθούμε πιο άνετα. Ελπίζουμε να έχουμε καλή ταχύτητα, να απολαύσουμε τη διοργάνωση και να τελειώσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα».
H Toyota Gazoo Racing θα έχει 4 GR Yaris Rally 1 σε αυτό το ράλι με τους Rovanpera, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, καθώς και τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Ogier, ο οποίος διαγωνίζεται πρώτη φορά μετά την Κένυα τον Ιούνιο, και θα παρευρεθεί και στους επόμενους δύο αγώνες, το Ράλι Καταλονίας και το Ράλι Ιαπωνίας.
Η Hyundai Motorsport θα έχει 3 αυτοκίνητα με OttTanak, Thierry Neuville και Oliver Solberg. O Εσθονός Tanak, ο οποίος έκανε τον γρηγορότερο χρόνο στην 1η Ε.Δ., είπε ότι οι θρυλικές Ε.Δ. της Νέας Ζηλανδίας είναι ένα όνειρο για οδήγηση. «Οι δρόμοι φαίνονται σαν να είναι φτιαγμένοι για ράλι», χαμογέλασε. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να πάρουμε το 100% από το αυτοκίνητο και να πετύχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα».
Ο Craig Breen και ο Gus Greensmith οδηγούν για την M-Sport Ford, με τον Ιταλό ιδιώτη Lorenzo Bertelli να τρέχει επίσης Ford Puma. Ο Adrien Fourmaux επρόκειτο επίσης να οδηγήσει για τη βρετανική ομάδα, αλλά απέσυρε τη συμμετοχή του την περασμένη εβδομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Mercedes στις δόξες της με Κίμι Αντονέλι και Τζορτζ Ράσελ, τρίτος ο Χάμιλτον με τη Ferrari
Με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας ADAS και κάμερα οπισθοπορείας
Οδηγήσαμε το Duster διπλού καυσίμου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παγιάρι – 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών
Tο B-SUV τοποθετείται στη βάση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Kia ως το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.
Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με αερισμό και ασύρματη φόρτιση κινητών
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Με θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένη λειτουργία αερισμού με το πάτημα ενός κουμπιού
Ο Λάντο Νόρρις σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προσπερνώντας τον Kίμι Αντονέλλι
Με τις καλύτερες ηλεκτρικές αυτονομίες στην κατηγορία C-SUV
Πρακτικές λειτουργίες άνεσης, αποθήκευσης και καθημερινής ευκολίας κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις, τις διακοπές και τις υπαίθριες δραστηριότητες
Με σύγχρονο και δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και χώρο αποσκευών 428 λίτρων
Ένα SUV που σπάει το καλούπι για τα αυτοκίνητα πόλης
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.