Αυτοκινηση

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας: Επιστροφή μετά από 10 χρόνια

Ο αγώνας που μπορεί να καθορίσει τον επόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλητή

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας επιστρέφει μετά από 10 χρόνια με 17 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 276,44 χλμ.

Το Ράλι Νέας Ζηλανδίας επιστρέφει στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από μια δεκαετία. To 2012 νικητής ήταν ο Sebastien Loeb, και η ομάδα με τις περισσότερες νίκες σε αυτό το πολύ γρήγορο χωμάτινο ράλι έχει υπάρξει η Subaru. Το τετραήμερο αυτό του αγώνα ξεκίνησε με το δοκιμαστικό Shakedown σήμερα το πρωί, όπου ο Kalle Rovanperä έκανε τον γρηγορότερο χρόνο, και μια σούπερ Ειδική Διαδρομή το απόγευμα της Πέμπτης. Συνολικά το ράλι θα έχει 17 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) συνολικού μήκους 276,44 χλμ.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Μεταξύ εκείνων που κάνουν το ντεμπούτο τους στη Νέα Ζηλανδία είναι το παιδί θαύμα της Toyota Gazoo Racing, Kalle Rovanperä, ο οποίος θα γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου. Τα γενέθλια όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να γιορτάσει ο Rovanperä αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα των οδηγών την Κυριακή εάν ξεπεράσει τον Tänak με οκτώ βαθμούς, ή μόλις επτά εάν κερδίσει το ράλι, και να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής του WRC.

Τα κακά αποτελέσματα του Φινλανδού στα τελευταία ράλι οδήγησαν το έλλειμμα του τίτλου του Rovanperä να μειωθεί στους 53 βαθμούς έναντι του Ott Tänak. «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το Ράλι Νέας Ζηλανδίας», είπε ο Rovanperä. «Έχω ακούσει μόνο καλά λόγια για τη χώρα και το ράλι και πόσο ωραίοι είναι οι δρόμοι.Τα τελευταία ράλι δεν ήταν ιδανικά για εμάς, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε περισσότερο ρυθμό και να αισθανθούμε πιο άνετα. Ελπίζουμε να έχουμε καλή ταχύτητα, να απολαύσουμε τη διοργάνωση και να τελειώσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα».

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

H Toyota Gazoo Racing θα έχει 4 GR Yaris Rally 1 σε αυτό το ράλι με τους Rovanpera, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, καθώς και τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Ogier, ο οποίος διαγωνίζεται πρώτη φορά μετά την Κένυα τον Ιούνιο, και θα παρευρεθεί και στους επόμενους δύο αγώνες, το Ράλι Καταλονίας και το Ράλι Ιαπωνίας.

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Η Hyundai Motorsport θα έχει 3 αυτοκίνητα με OttTanak, Thierry Neuville και Oliver Solberg. Εσθονός Tanak, ο οποίος έκανε τον γρηγορότερο χρόνο στην 1η Ε.Δ., είπε ότι οι θρυλικές Ε.Δ. της Νέας Ζηλανδίας είναι ένα όνειρο για οδήγηση. «Οι δρόμοι φαίνονται σαν να είναι φτιαγμένοι για ράλι», χαμογέλασε. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να πάρουμε το 100% από το αυτοκίνητο και να πετύχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα».

Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας
© RBCP/ WRC Teams

Ο Craig Breen και ο Gus Greensmith οδηγούν για την M-Sport Ford, με τον Ιταλό ιδιώτη Lorenzo Bertelli να τρέχει επίσης Ford Puma. Ο Adrien Fourmaux επρόκειτο επίσης να οδηγήσει για τη βρετανική ομάδα, αλλά απέσυρε τη συμμετοχή του την περασμένη εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ