Αυτοκινηση

Τσιτσιπάς: Επιλογή του Τζόκοβιτς να μην παίξει στην Αυστραλία

Με αφορμή το γεγονός ότι ο «Νόλε» δεν έχει εμβολιαστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιτσιπάς: Έκανα ό,τι έπρεπε, επιλογή Τζόκοβιτς το Australian Open
O Στέφανος Τσιτσιπας © ΕPA Pool

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται τελικά στην Αυστραλία και θα αγωνιστεί στα τουρνουά τα οποία ως γνωστόν απαιτούν οι αθλητές να είναι εμβολιασμένοι.

«Αν ο Τζόκοβιτς πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει ATP Cup για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιλογή του. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την επιλογή του. Τι να πω; Θα λείψουν σπουδαίοι παίκτες από το ATP Cup», υπογράμμισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην ιστοσελίδα Tennis World.

Και πρόσθεσε: «Οι κανόνες είναι κανόνες και θεσπίζονται για κάποιο σκοπό. Επομένως, εάν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι Αυστραλία».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη αποχώρησε από την ομάδα της Σερβίας για το ATP Cup στο Σίδνεϊ, όπως δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

«Η ομάδα της Σερβίας θα ηγείται πλέον από τον νούμερο 33 του κόσμου Ντούσαν Λάγιοβιτς», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Υπήρξαν έντονες εικασίες σχετικά με τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στη διοργάνωση και στο Australian Open, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, με τον 34χρονο, ο οποίος είναι αντίθετος με τους εμβολιασμούς, να αρνείται επανειλημμένα να πει εάν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Οι διοργανωτές του Australian Open έχουν ορίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωναϊού ή να έχουν ιατρική εξαίρεση από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ