Αυτοκινηση

Νέο Audi A3 Sportback: Δυναμική σχεδίαση & καινοτόμες τεχνολογίες

Έτοιμο για νέες προκλήσεις

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο Audi A3 Sportback

A3 Sportback: Design, τεχνολογία και όλες οι πληροφορίες για το νέο premium μικρομεσαίο της Audi.

Τι είναι
Ένα premium μικρομεσαίο με νέα πιο όμορφη σχεδίαση, κινητήρα 1 λίτρου ΤFSI mild hybrid και γεμάτο τεχνολογία.

Design
Το νέο Audi A3 Sportback σε μπλε Atoll μεταλλικό, με τους μεγάλους θόλους των τροχών, την ευρύτερη επιφάνεια και τη συνεχόμενη γραμμή των ώμων στην πλαϊνή όψη, σε συνδυασμό με τη νέα, διευρυμένη Audi Singleframe μάσκα εμφανίζεται πιο sport από ποτέ.

Στο εσωτερικό, η έγχρωμη οθόνη αφής MMI 10.1 ιντσών είναι ενσωματωμένη σε μια μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια. Το προαιρετικό sport μπροστινό κάθισμα, το ταμπλό εστιασμένο στον οδηγό και η νέα κεντρική κονσόλα με λειτουργία μοχλού αλλαγής ταχυτήτων εξασφαλίζουν - σε S tronic οχήματα - τη συνολική sport αίσθηση στου εσωτερικού.

Νέο Audi A3 Sportback

Στο εσωτερικό, το προαιρετικό πολύχρωμο πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμού σας προσφέρει 30 διαφορετικές αποχρώσεις με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό χρωματικό προφίλ.

Νέο Audi A3 Sportback

Νέο Audi A3 Sportback

Τεχνολογία

Χάρη στο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης και το προαιρετικό Audi drive select, το νέο Audi A3 Sportback είναι κατάλληλο για κάθε διαδρομή.

Με το Audi drive select μπορείτε να προσαρμόσετε τα χαρακτηριστικά οδήγησης του Audi A3 Sportback στο προσωπικό σας προφίλ - comfortable, dynamic, auto ή περισσότερο customised.

Νέο Audi A3 Sportback

Μπορείτε να χειρίζεστε εύκολα όλες τις λειτουργίες της οθόνης MMI με το σύστημα αφής, ακόμα και όταν οδηγείτε. Λόγω του προαιρετικού εξοπλισμού όπως το Audi virtual cockpit plus και η οθόνη head-up, εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού. Επιπλέον, προσφέρεται μια συναρπαστική εμπειρία ήχου από το προαιρετικό σύστημα Bang & Olufsen 3D Premium Sound.

Στον βασικό εξοπλισμό οι προβολείς LED εξασφαλίζουν καλή ορατότητα. Οι προαιρετικοί προβολείς Matrix LED φωτίζουν το δρόμο με έντονο και ομοιόμορφο τρόπο και αποτελούν στοιχείο αναγνωρισιμότητας της μοναδικής υπογραφής φωτισμού Audi. Ο έντονος φωτισμός στα οχήματα που εισέρχονται ή στα οχήματα που βρίσκονται μπροστά μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Νέο Audi A3 Sportback

Στον δρόμο

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο 1000-άρης TFSI  απόδοσης 110 ίππων και ροπής 200 Nm ροπής. Το σύνολο επιταχύνει από 0-100 σε 10,6” κάτι που μπορεί σε αριθμητική μετάφραση να είναι ικανοποιητικό για τον κινητήρα αυτό, αλλά στην ουσία η αίσθηση (και η αντίληψη στην πράξη) είναι πολύ καλύτερη και σε αυτό σημαντικότατο, καθοριστικό θα λέγαμε ρόλο παίζει η παρουσία του DSG 7τάχυτου S-Tronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Φυσικά σε όλη αυτή την λειτουργία βοηθά και το ήπιο υβριδικό 48V σύστημα, του οποίου η μπαταρία εδράζεται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Το υβριδικό αυτό σύστημα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια που είναι ενσωματωμένα στο κιβώτιο S-Τronic. Όλα αυτά βοηθούν πέρα από την αίσθηση οδηγικής συμμετοχής στο αυτοκίνητο και στην χαμηλή κατανάλωση της οποίας η εργοστασιακή τιμή ορίζεται στα 4,6 λίτρα100 χλμ.

Η οδική συμπεριφορά είναι «τυπική Audi», με το πλαίσιο να παίζει για μία ακόμα φορά σημαντικό ρόλο στην εν γένει πολύ καλή ποιότητα κύλισης σε ανοιχτούς ή «σφιχτούς» σε χάραξη δρόμους, ακόμα και σε στροφοδιαδρομές. Μάλιστα, σε κάτι τέτοιους «δίνει ρέστα»…

Νέο Audi A3 Sportback

Τιμή
Η τιμή του νέου Audi A3 Sportback στην έκδοση 1.0 TFSI 110hp αρχίζει από τις  21.078 ευρώ

Info
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Audi A3 Sportback εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ