Αυτοκινηση

Citroen: κρεσέντο δημιουργικότητας

Με σλόγκαν «Feel Good - Be Different»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 566
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321414-642028.jpg

H Citroën ανέκαθεν συνδύαζε τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία για τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση και ευχαρίστηση. Αυτή η φιλοσοφία που δημιούργησε το DNA της και το οποίο την έχει κατατάξει στην παγκόσμια αυτοκίνηση, σαν την εταιρεία που τολμούσε να σκέφτεται κα να κατασκευάζει αυτοκίνητα μπροστά από την εποχή της, είναι εμφανές ότι και σήμερα αυτός ο κώδικας συνεχίζεται μέσα από την γκάμα των μοντέλων της. Από το 1919, τα αυτοκίνητα Citroën παρέχουν ελκυστική και άκρως αναβαθμισμένη σχεδίαση, εμφάνιση, καθώς και άνεση, συνδυάζοντας επαναστατική, όσο και χρήσιμη τεχνολογία. Αυτές οι αξίες πρεσβεύουν τη μάρκα Citroën με σκοπό την ευημερία των πελατών της, φέρνοντας νέες λύσεις για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από κάθε νέα γενιά. Η Citroën έχει πάνω από 10.000 σημεία πώλησης και after sales σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως και πούλησε σχεδόν 1,2 εκατομμύρια οχήματα το 2015. Την προηγμένη τεχνολογία της μάρκας αντικατοπτρίζουν και οι μεγάλες επιτυχίες στους αγώνες, με 8 τίτλους κατασκευαστών στο WRC και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο κατασκευαστή το 2015 στο WTCC (FIA).

Σήμερα, όλα τα μοντέλα της διακρίνονται για την ποιότητα κύλισης σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακό δίκτυο, με κορυφαία οικονομία καυσίμου, ξεχωριστή σχεδίαση που τραβάει τα βλέματα, όντας ο ορισμός του «Feel Good - Be Different» που είναι το σλόγκαν της Citroen. Αρωγός στον υποψήφιο αγοραστή Citroen, τα 5 χρόνια εγγύησης που προσφέρονται με την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου!

image

Citroën C1

Δυναμικό σε εμφάνιση αλλά και χαρακτήρα, το νέο Citroën C1 με την τοποθέτηση του αποδοτικού και σύγχρονου κινητήρα PureTech απέκτησε κορυφαίες επιδόσεις, χωρίς να θυσιάσει τίποτα από τον οικονομική λειτουργία που παραδοσιακά το χαρακτήριζε. Η έκδοση με τον κινητήρα των 1.000 κ.εκ. απόδοσης 69 ίππων απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ εκείνη με 1.2 Pure Tech με ιπποδύναμη 82 ίππων και κατανάλωση μόλις 4,3λίτρα/100χλμ. (99γρμ./χλμ. CO2), προσφέρει παράλληλα εξαιρετικές δυνατότητες για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας στις μετακινήσεις εκτός πόλης. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που προσδίδει ο βενζινοκινητήρας της οικογένειας PureTech, επετεύχθησαν χάρη στην εφαρμογή μιας σειράς προηγμένων τεχνολογικών σχεδιαστικών λύσεων. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά (αυτόματο κιβώτιο, οροφή Airscape, οθόνη αφής με Mirror Screen, κάμερα οπισθοπορείας) όσο και συνολικότερα το μοντέρνο προφίλ του νέου C1 απευθύνονται σε οδηγούς κάθε ηλικίας.

image

H λογική επιλογή του C4

Το Citroen C4 αντιπροσωπεύει και τη μεγαλύτερη γκάμα αγοραστικού κοινού. Ένα σύγχρονο, καλαίσθητο οικογενειακό αυτοκίνητο, που πέρα από την ποιότητα και τον ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό του, ακόμα και στη βασική του έκδοση, έχει να προσφέρει τη γνωστή γαλλική ποιότητα κύλισης και εν γένει ποιοτικής οδηγικής συμπεριφοράς, αλλά και άπλετους χώρoυς! Όχι μόνο για πέντε ενήλικες, που στο ευρύχωρο όσο και πολυτελές εσωτερικό του θα ταξιδέψουν με άνεση, όσο και, κυρίως, για τα 508 λίτρα που προσφέρει στον εργονομικά σχεδιασμένο χώρο αποσκευών! Εφοδιάζεται με τους βραβευμένους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης Pure Tech 1.2 λίτρων με απόδοση 110 και 130 ίππους, αλλά και με τους κινητήρες diesel Blue HDi απόδοσης 100 και 120 ίππων αντίστοιχα. Ξεχωρίζουμε βέβαια στον πλούσιο εξοπλισμό του, τη μεγάλη οθόνη αφής και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που είναι εξοπλισμένο με ενημερωμένο σύστημα πλοήγησης Navi.

image

Σειρά διακρίσεων για το Citroën C4 Cactus

Η εμφάνισή του στην αγορά εμφανώς προκάλεσε αίσθηση! Γιατί σε μία εποχή που αναζητάμε διαρκώς όλο και περισσότερα από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούμε ελάχιστα έως καθόλου, το Cactus «πήρε την πρωτοβουλία» να προτάξει την αξία της πρακτικότητας, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση σε θεμελιώδες αξίες της αυτοκίνησης πλέον, όπως είναι η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα, η ποιότητα κύλισης και η οικονομία στη χρήση του. Η Citroen τόλμησε! Δημιούργησε ένα διαφορετικό crossover, με απόλυτα πρωτοποριακές λύσεις, που σε προκαλεί για απόδραση! Κάτι που δεν δυσκολεύεται να επιτύχει, αφού είναι εφοδιασμένο με ό,τι χρειάζεστε για να εξορμήσετε!...

Έχοντας ήδη κατακτήσει μια σειρά σημαντικών αναγνωρίσεων, χάρη στο πρωτοποριακό του design, κέρδισε ακόμα μια αναγνώριση, το World Car Design Award για το 2015, διάκριση που εξασφάλισε χάρη στο μοναδικό του σχεδιαστικό χαρακτήρα που συνδυάζει ιδανικά το ξεχωριστό στιλ με την πρακτικότητα.

Η νεανική του σχεδίαση και το κεφάτο εσωτερικό, η παγκόσμια καινοτομία των airbumps, που προστατεύουν το αμάξωμα από μικροσυγκρούσεις και γρατζουνιές, οι αμέτρητες δυνατότητες διαμόρφωσης του εξωτερικού και της καμπίνας των επιβατών, ώστε δύσκολα ένα C4 Cactus να είναι ολόιδιο με ένα άλλο, ο πλούσιος εξοπλισμός του, οι μοναδικές τιμές για ένα crossover και το χαμηλό κόστος χρήσης καθιστούν το C4 Cactus ένα αυτοκίνητο με πολλά πρόσωπα.

Citroen C3

Πρόκειται για την αιχμή του δόρατος της μάρκας σε επίπεδο πωλήσεων, ειδικά στη χώρα μας. Η Citroen, προωθώντας το C3, εστιάζει στον πλούσιο εξοπλισμό και στην ιδιαίτερα ελκυστική τιμή του με όφελος απόσυρσης, καθώς και την 5ετή εγγύηση. 

Η προωθητική καμπάνια επικεντρώνεται στον πλούσιο εξοπλισμό του Citroen C3, όπως το πανοραμικό παρμπρίζ «Zenith», την έγχρωμη οθόνη αφής με Navigation, τις ζάντες αλουμινίου, καθώς και τους υπερσύγχρονους κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.2 λίτρων και Diesel Blue HDi 1.6 λίτρων απόδοσης, προδιαγραφών Euro 6. Με λίγα λόγια το Citroen C3, σε συνδυασμό με τα 5 χρόνια εγγύησης αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία του.

Η Citroen συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες της το όφελος της απόσυρσης, σε ολόκληρη την γκάμα της, κάνοντας ακόμη πιο εύκολη την απόκτηση ενός μοντέλου της! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο δίκτυο εμπόρων της Citroen!

image

Νέα γενιά κινητήρων Euro 6

Η Citroën παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά τη νέα γενιά Euro 6 κινητήρων βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi. Το λανσάρισμα των κινητήρων Euro 6 βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi αποτελούν μία ακόμη απόδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της μάρκας και της φιλοσοφίας Créative Technologie, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων. Με το βραβείο καλύτερου κινητήρα για το 2015 στην κατηγορία του για τους βραβευμένους 3-λιτρους κινητήρες βενζίνης Pure Tech και με περισσότερες από 100 πατέντες ευρεσιτεχνίας για τους κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, οι νέοι Euro 6 κινητήρες της Citroen προσφέρουν τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. H πλειοψηφία των μοντέλων Citroen δεν επιβαρύνονται από τέλη κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, οι best seller εκδόσεις των δημοφιλών μοντέλων Citroen C1, C3, C4 και C4 Cactus δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας καθώς εκπέμπουν λιγότερο από 90gr CO²/km, ενώ καταναλώνουν μεταξύ 3lt και 4lt καυσίμου ανά 100km. Τέλος, οι νέοι Euro 6 κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε όλη την γκάμα αυτοκινήτων της Citroen.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ