Ελλαδα

Πού χιονίζει στην Αττική σήμερα Κυριακή (20.03) - Πρόγνωση καιρού

Τσουχτερό κρύο και παγετός - Ο πίνακας με τις χιονοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Αττική
Χιόνια στην Αττική © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Χιονίζει στην Αττική σήμερα Κυριακή (20.03). Χιόνια, βροχές, ισχυροί άνεμοι, τσουχτερό κρύο και παγετός, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από EMY και meteo.

Χιόνια στην Αττική φέρνει η κακοκαιρία σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Ήδη, η πρώτη χιονόπτωση σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα βόρεια του νομού. Το κρύο είναι τσουχτερό και από το πρωί επικρατεί παγετός ακόμα και σε σημεία στην Αθήνα.

Οι βοριάδες κάνουν αισθητή την παρουσία τους, καθώς πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις. Ο καιρός επιβεβαιώνει την παροιμία «Μάρτης Γδάρτης», καθώς ακόμη και σε περιοχές που θα έχουν κατά διαστήματα ηλιοφάνεια, θα ισχύει το ρητό «ήλιος με δόντια».

Σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγα χιόνια στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά επικρατεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι | 19/3/22 | ΕΡΤ

Χιόνια στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια, χιονόνερο και βροχές στην Αττική σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με την ΕΜΥ
Χιόνια στην Αττική σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με την ΕΜΥ © emy


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία .
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις αυξημένες στα νότια.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τσουχτερό κρύο και παγετός σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη της ΕΜΥ
Τσουχτερό κρύο και παγετός σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη της ΕΜΥ © emy


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live τι καιρό έχει αυτήν τη στιγμή κάθε περιοχή στην Ελλάδα:

Ο Σάκης Αρναούτογλου για τα χιόνια στην Αττική - Η πρόγνωση

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 σε 13 περιοχές στην Αττική θα υπάρχουν χιόνια. Όπως είπε, χιονοπτώσεις στην Αττική «αναμένονται από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες». Στις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου αναμένονται χιονόνερο και βροχή.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε μάλιστα και τον ακόλουθο πίνακα για τα χιόνια στην Αττική και το πού χιονίζει στο Λεκανοπέδιο σήμερα Κυριακή 20.03:

Πίνακας με τις περιοχές στην Αττική που αναμένεται να χιονίσει σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

«Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι. Πολλά τα ερωτήματα των φίλων από την Αττική για την αυριανή εξέλιξη του καιρού όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, οι οποίες χοντρικά αναμένονται από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες και μέχρι περίπου και μετά το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της Αττικής» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η πρόγνωση meteo για τις χιονοπτώσεις στην Αττική

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και άνοδος στα ανατολικά. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται βαρυχειμωνιά με νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Πιθανότητα χιονόνερου υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo για τον καιρό σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ