Ελλαδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα - Δείτε Live

Πώς κινείται η κακοκαιρία - Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Αθήνα φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος»
Χιόνια στην Αθήνα φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος» © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» φέρνει χιόνια στην Αθήνα. Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες. Ποιες περιοχές στην Αττική θα έχουν χιονοπτώσεις. Δείτε live.

Χιόνια στην Αθήνα φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος», σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια, κεντρικά και ανατολικά του Λεκανοπεδίου σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Φίλιππος» αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική τις επόμενες ώρες σημειώνονται χιονοπτώσεις και χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις από το πρωί βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου ευνοεί τη χιονόστρωση σε περιοχές.

Στο γράφημα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε live πώς κινείται η κακοκαιρία «Φίλιππος» και τι καιρό έχει αυτήν τη στιγμή κάθε περιοχή στην Ελλάδα:

Χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «Φίλιππος» - Η πρόγνωση ΕΜΥ ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Χαλκιδική αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις. Στη Θράκη και σε όλη την υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -10 (μείον 10) έως 04 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Βροχές ή χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στις Σποράδες και τη Μαγνησία οι χιονοπτώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χάρτης της ΕΜΥ για τα χιόνια σήμερα Πέμπτη (10.03) στις 08.00 το πρωί
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χάρτης της ΕΜΥ για τα χιόνια σήμερα Πέμπτη (10.03) στις 08.00 το πρωί © emy.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Βροχές στα νότια και χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μετά το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς και στα βόρεια από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Ο χιονιάς επιμένει στην Αττική, σύμφωνα με τον χάρτη ΕΜΥ για τις 14.00 σήμερα Πέμπτη (10.03)
Ο χιονιάς επιμένει στην Αττική, σύμφωνα με τον χάρτη ΕΜΥ για τις 14.00 σήμερα Πέμπτη (10.03) © emy.gr

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις, οι οποίες μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνές.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια τώρα στην Αττική - Η πρόγνωση του meteo για την κακοκαιρία «Φίλιππος»

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300μ. υψόμετρο. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την κακοκαιρία «Φίλιππος», εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Οι χάρτες που ακολουθούν, δείχνουν τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης 10/3. Ειδικότερα:

  • Από το μεσημέρι ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελ/νησο και τη Δυτική Κρήτη.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Με μπλε η βροχή/χιονόνερο, με μωβ οι χιονοπτώσεις για το διάστημα 11.00-14.00 σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Με μπλε η βροχή/χιονόνερο, με μωβ οι χιονοπτώσεις για το διάστημα 11.00-14.00 σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 © meteo.gr

  • Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 10/3, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία στον Χάρτη 2, τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Με μπλε η βροχή/χιονόνερο και με μωβ η ένταση των χιονοπτώσεων για το διάστημα 20.00 - 23.00 σήμερα Πέμπτη (10.03)
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Με μπλε η βροχή/χιονόνερο και με μωβ η ένταση των χιονοπτώσεων για το διάστημα 20.00 - 23.00 σήμερα Πέμπτη (10.03) © meteo.gr

Η πρόγνωση meteo για τον καιρό σήμερα Πέμπτη (10.03) - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Φίλιππος»

Νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και την Ήπειρο, παγετός στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, έχει ο καιρός σήμερα Πέμπτη (10.03), σύμφωνα με το meteo. Πιο αναλυτικά:

  1. Αρχικά τις πρωινές ώρες προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Μακεδονίας, της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.
  2. Το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο.
  3. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στην Αν. Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.
  4. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς), -2 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 7 βαθμούς), 4 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ορεινά της Ηπείρου και στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου για τον χιονιά και τις χιονοπτώσεις στην Αττική

Χιόνια και χιονοπτώσεις στην Αττική σημειώνονται μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Το πρωί, σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, επικρατεί παγετός. Δείτε το βίντεο:

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 09/03/2022 | ΕΡΤ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χιόνια στην Αττική - Πού χτυπά η κακοκαιρία «Φίλιππος»

«Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες - ημέρες. Με την πολική αέρια μάζα να βρίσκεται πλέον στη γειτονιά μας και να κινείται ολοένα και πιο νότια, θα κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες προκαλώντας βαρυχειμωνιά σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

» Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας συστήματα μπορούμε στην κακοκαιρία αυτή να διακρίνουμε δύο φάσεις ή αλλιώς δύο σοβαρές επιδεινώσεις που θα φέρουν πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της χώρας μας.

  • Πρώτη φάση

» Αυτήν την αναμένουμε από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι περίπου τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Θα αφορά περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, όπως επίσης και περιοχές του δυτικού και νότιου Αιγαίου. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα θα συναντήσουμε κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, καθώς και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

» Συγκεκριμένα για τον νομό Αττικής αναμένουμε από τα ξημερώματα αύριο πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού με τα προγνωστικά να θέλουν να επηρεάζονται περισσότερο τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται και από κατά τόπους χιονοστρώσεις.

  • Δεύτερη φάση

» Αυτή θα αφορά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι περίπου το βράδυ της Κυριακής. Έτσι λοιπόν στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένουμε επιδείνωση στο Ιόνιο, τον ηπειρωτικό κορμό με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και το δυτικό και νότιο Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές - καταιγίδες προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Προς το απόγευμα - βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα τείνουν να περιοριστούν προς τα ανατολικά και νότια.

» Από αυτήν τη δεύτερη φάση θα επηρεαστεί σημαντικά και πάλι ο νομός Αττικής με αρκετές και πυκνές χιονοπτώσεις. Μέσα στη Δευτέρα η κακοκαιρία φαίνεται να περιορίζεται προς το νότιο Αιγαίο, αφήνοντας κάποια υπολείμματα στα ανατολικά προσήνεμα και συγκεκριμένα από το ύψος του Βόλου και πιο κάτω.

» Μετεωρολογικό γρίφο αποτελεί ακόμα αν θα υπάρξει και τρίτη φάση της χιονοκαιρίας το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη κάτι που χρειάζεται αρκετή μελέτη ακόμη. Απαραίτητο αξεσουάρ οι αλυσίδες και τα χιονολάστιχα και θα πρέπει όλοι μας να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό.

» Επισυνάπτονται δύο βίντεο που δείχνουν την εξέλιξη του υετού και της θερμοκρασίας στη χαμηλή ατμόσφαιρα για τις επόμενες ημέρες όπου φαίνεται το πολικό ψύχος που θα καλύψει τη χώρα μας και θα φέρει θερμοκρασίες κοντά στους -15°. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την κακοκαιρία «Φίλιππος» και τα χιόνια που φέρνει στην Αττική.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Φίλιππος» είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κλειστά σχολεία στην Αττική, με απόφαση της Περιφέρειας, και τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ