Ελλαδα

Καιρός: Βαρυχειμωνιά την Κυριακή - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Νέα πτώση της θερμοκρασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος στο χιόνι
Σκύλος στο χιόνι © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Χειμωνιάτικος ο καιρός την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Η πρόγνωση καιρού δίνει χιονοπτώσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν τοπικά και την Αττική.

Παράλληλα, αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και άνοδος στα ανατολικά, ενώ ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη και συγκεκριμένα στο Αιγαίο η έντασή τους αναμένεται να φτάσει τα 8 μποφόρ.

Οπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή (20.03) αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή 20.03 σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Η πρόγνωση

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Πιθανότητα χιονόνερου υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ