Ελλαδα

Πήλιο: Απείλησε να σφάξει τη σύζυγο του γιατί έχασε τα κλειδιά

Η γυναίκα κατήγγειλε τον 60χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βία κατά των γυναικών
Βία κατά των γυναικών © Unsplash

Ενδοοικογενειακή βία - Πήλιο: 60χρονος απειλούσε να σφάξει τη σύζυγο του - Η γυναίκα τον κατήγγειλε στις αρχές

Ένας 60χρονος άνδρας απείλησε να σφάξει τη γυναίκα του γιατί δεν μπορούσε να βρει τα κλειδιά του σπιτιού του, όντας σε κατάσταση μέθης. Το περιστατικό καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες σε ορεινό χωριό του Πηλίου και αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο 60χρονος επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (20/2) στο σπίτι του πιωμένος, αναζητώντας τα κλειδιά του, τα οποία ούτε η σύζυγός του ήξερε που είναι. Τότε την απείλησε ότι θα τη σφάξει και θα βάλει φωτιά στο σπίτι, ενώ τη χτύπησε στο πρόσωπο. Η γυναίκα πήγε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και η ιατρική γνωμάτευση ήταν οίδημα στο πρόσωπο και εκδορές στο χέρι, ενώ στη συνέχεια έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος αναζητήθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα (21/2), και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε στην Αστυνομία ότι δεν ήθελε να χτυπήσει τη γυναίκα.

Χθες (22/2) οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με τις κατηγορίες της απειλής, εξύβρισης και πρόκλησης ελαφράς σωματικής βλάβης από πρόθεση. Η γυναίκα δεν παρουσιάστηκε για να καταθέσει, με συνέπεια να πάρει αναβολή για να δικαστεί την Παρασκευή. Ο 60χρονος ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει το σπίτι του και δεσμεύτηκε να διανυκτερεύει στο σπίτι της αδελφής του.

Ενδοοικογενειακή βία: Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας κατά την περίοδο της πανδημίας μαρτυρούν και τα στατιστικά στοιχεία: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Κατά περίπου 60% αυξήθηκαν οι κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας τον Απρίλιο του 2020 σε σχέση με το 2019, σε κάποια από τα κράτη-μέλη του. 

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Γραμμή SOS 15900, οι σχετικές κλήσεις που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2020, πρώτου μήνα της καραντίνας, ήταν 325 αντί 69 για τον ίδιο μήνα του 2019. Τον Απρίλιο 2020 εκτοξεύτηκαν σε 1064, αντί 167 που καταγράφηκαν το 2019. Τον Μάιο και τον Ιούνιο 2020, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, οι αριθμοί παρέμειναν εξαιρετικά υψηλοί, με 789 κλήσεις τον Μάιο και 606 τον Ιούνιο, αντί 114 και 83 αντίστοιχα για τους ίδιους μήνες του 2019.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ