Ελλαδα

Γηροκομείο στα Χανιά-Καταγγελία: Πώς πήραν περιουσία ηλικιωμένης

Οι ιδιοκτήτες φέρεται να απείλησαν συγγενή ηλικιωμένης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γηροκομείο στα Χανιά
Γηροκομείο στα Χανιά © EUROKINISSI ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Γηροκομείο στα Χανιά: Καταγγελίες για τον τρόπο που πήραν την περιουσία ηλικιωμένης και τις απειλές που δέχθηκε συγγενής της.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά, τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων, αλλά και τις «χρυσές μπίζνες» που φέρεται να είχαν στήσει η ιδιοκτήτρια με τη μητέρα της, αποσπώντας την περιουσία των γερόντων που υποτίθενται ότι φρόντιζαν. 

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη επτά ατόμων για το γηροκομείο - κολαστήριο, όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, συγγενείς ηλικιωμένων μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο η ιδιοκτησία κατάφερε να αποφύγει τους ελέγχους των αρχών και να κάνει δικά της τα περιουσιακά στοιχεία γερόντων που πέθαναν. 

Στην ΕΡΤ μίλησε η Μαρίνα Σαριδάκη, ανιψιά 92χρονης που φέρεται να εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις όσο διέμενε στο γηροκομείο. 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η κ. Σαριδάκη, η θεία της μεταφέρθηκε στο γηροκομείο όταν «κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας ήρθε και επικαλούμενη ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, που δεν υπήρχε, η θεία μου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο γηροκομείο». Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ για να επισκέπτεται ο πατέρας της την ηλικιωμένη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια, είχε δηλώσει ότι είναι ανιψιός της. Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις και μόνο στο σαλόνι, κατόπιν ενημέρωσης. «Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».

Η υπόθεση αυτή αφορά το 2016, όταν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της κ. Σαριδάκη ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με τη συγκεκριμένη κυρία. «Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα». Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, τον απείλησαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».

Όσο για την ακίνητη περιουσία της 92χρονης, η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι έχει μεταβιβασθεί. «Έχει αλλάξει σίγουρα χέρια. Το πήραν οι ιδιοκτήτες της δομής και το μεταβίβασαν σε επιχειρηματία που την ίδια περίοδο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες στο γηροκομείο». Όπως είπε η ίδια «εικάζει ότι υπήρχαν μεταξύ τους οικονομικές εκκρεμότητες από τη διαδικασία της ανακαίνισης στην Αγία Σκέπη και ως αντάλλαγμα της υπηρεσίας δόθηκε το ακίνητο της θείας. Το ακίνητο βρίσκεται ίσως στην πιο ακριβή περιοχή, με οικόπεδο φιλέτο. Η συναλλαγή φέρεται να ολοκληρώθηκε με 50.000 ευρώ όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 167.000 ευρώ».

Χανιά: Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες για το γηροκομείο | 16/02/2022 | ΕΡΤ

 

Γηροκομείο στα Χανιά: Προσπάθησαν να το πουλήσουν για 3,7 εκατ. ευρώ

Σε ιστοσελίδες real estate του εξωτερικού υπάρχει αναρτημένη αγγελία πώλησης του γηροκομείου στα Χανιά έναντι 3,7 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων η αγγελία ανέφερε ότι  «στο οικόπεδο στεγάζεται επιχείρηση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. Έχει απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα στο βουνό και συνάμα απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και συγκεκριμένα σε όλο τον κόλπο της σούδας.

Κατασκευάστηκε το 2009 και το 2018 έγινε καθολική ανακαίνιση. Οι γενικοί όροι δόμησης είναι: κάλυψη 10% και δόμηση 20%. Έχει ανεγερθεί κτίριο 1.016,96 τ.μ. Σε συνολική έκταση οικοπέδου 3.716,40 τ.μ.

Το κτίριο διαθέτει τρεις μονάδες διαβίωσης συνολικής δυναμικότητας 47 κλινών. Η επικοινωνία γίνεται από την κοινόχρηστη είσοδο, ενώ η εξυπηρέτηση γίνεται από την πρώτη στάθμη και από ανεξάρτητες εισόδους. Η κατακόρυφη επικοινωνία γίνεται με δυο κλιμακοστάσια ανατολικά και δυτικά και έναν ανελκυστήρα με προδιαγραφές ΑΜΕΑ».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ