Ελλαδα

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο βαθύ «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα

Πάνω από 4% ο δείκτης θετικότητας, με εξαίρεση τη Θράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο βαθύ «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα
Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο βαθύ «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο βαθύ «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη παραμένει είναι η επιδημιολογική κατάσταση σε όλη την Ευρώπη, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, όπως φαίνεται και από τον επικαιροποιημένο χάρτη του ECDC που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε βαθύ «κόκκινο» βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα στον σύνθετο δείκτη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Στον χάρτη με το σύνθετο δείκτη περιλαμβάνονται στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού, τον δείκτη θετικότητας και τα τεστ.

ecdc1.jpg

Σε βαθύ «πράσινο» εμφανίζεται πάντως η χώρα μας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται, ενώ όλη η χώρα είναι στο πορτοκαλί σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα που ήταν στο κίτρινο όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας.

ecdc2.jpg

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, παραμένει άνω του 4% σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τη Θράκη, όπου κυμαίνεται μεταξύ 1% και 3,9%.

ecdc3.jpg

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Josh Hopkins, οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 5,47 εκατ. και τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατ. Οι δόσεις του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί ξεπερνούν τα 9,3 δισεκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ