- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Απεργία 30 Οκτωβρίου και 4ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ
Σε απεργία στις 30 Οκτωβρίου προχωρούν οι λιμενεργάτες σε πάνω από 100 λιμάνια διεθνώς, με την ΑΔΕΔΥ να στηρίζει την κινητοποίηση με 4ωρη στάση εργασίας.
«Στηρίζουμε τη “Διεθνή” απεργιακή κινητοποίηση των λιμενεργατών σε περισσότερα από 100 λιμάνια, την Παρασκευή 30/10. Συμμετέχουμε με 4ωρη στάση εργασίας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν για τον πόλεμο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία 30 Οκτωβρίου.
Και προστίθεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης αποφάσισε να προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους σε Αττική, Αχαΐα και Θεσπρωτία, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απεργία των λιμενεργατών που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα σε περισσότερα από 100 λιμάνια σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Ινδία, η Δανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Κροατία, η Κύπρος, το Μαρόκο, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, το Μεξικό, η Σλοβενία, η Σουηδία και οι ΗΠΑ.
Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει την κινητοποίηση των λιμενεργατών «αγώνα όλων των εργαζομένων», υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι διαφορετικών χωρών έχουν κοινά συμφέροντα.
Απεργία 30 Οκτωβρίου, πού και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις
- Στην Αττική, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 08:00 έως τις 12:00, ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
- Στην Αχαΐα, η στάση εργασίας θα γίνει επίσης από τις 08:00 έως τις 12:00, με συγκέντρωση στις 10:00 στο λιμάνι της Πάτρας.
- Στη Θεσπρωτία, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 στην είσοδο του λιμανιού εξωτερικού της πόλης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τη συμμετοχή στην απεργία 30 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.