Ελλαδα

Λινού: Να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σχολεία

«Όλοι να φοράνε μάσκα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Ερμού
Πολίτες στην Ερμού © Eurokinissi

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού επεσήμανε για ακόμα μία φορά πως θα πρέπει να γίνεται καθολική χρήση της μάσκας και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Την ανάγκη να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σχολεία αλλά και την τήρηση της χρήσης μάσκας επεσήμανε για ακόμα μία φορά η Αθηνά Λινού.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις 3 πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων», είπε η κα Λινού και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ και σε σχολεία και να φορούν όλοι μάσκα». «Η διασπορά δεν θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6,7, 8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%».
 
Ακολούθως, για τον εμβολιασμό υπογράμμισε πως «είναι απαραίτητος. Θα είναι ιδανικό να μπορέσουμε να τους πείσουμε όλους, να εμβολιαστούν δηλαδή οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την τρίτη δόση. Για μένα είναι «όχι» στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Είμαι υπέρ της επικοινωνίας, τη θεωρώ πιο σημαντική. Τα μέτρα πρέπει να σφίξουν, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους».
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ