TV & Media

Σεργουλόπουλος: Οι ομοφυλόφιλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά

«Είναι εύκολο και φυσικό να είσαι γονιός»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώτης Σεργουλόπουλος
Φώτης Σεργουλόπουλος © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Οι ομοφυλόφιλοι είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε», υποστήριξε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο «Tik Talk» και μίλησε για την πατρότητα, τις μαθητικές παρελάσεις και το «ελληνικό #MeToo» με αφορμή την ιστορία της Τζένης Μπότση. Ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, τον γιο του, Γιώργο, και το μεγάλο ζήτημα της τεκνοθεσίας.

«Είναι πολύ εύκολο να είσαι γονιός»

«είναι πολύ εύκολο να είσαι γονιός, δεν βρίσκει κάποια δυσκολία, δεν χρειάζεται να πας σε σχολείο», δήλωσε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος και διευκρίνισε πως ίσως να έχει αυτή την άποψη επειδή ο μικρός Γιώργος «είναι μικρός» και ενδεχομένως εκείνος να είναι «καλός γονιός». Ειδικότερα, ο παρουσιαστής ανέφερε:

«Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς. Τηρώ τους κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Έτσι πιστεύω. Τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθώ πρώτα εγώ. Είμαι πειθαρχημένος. Στενοχωριέμαι πολλές φορές αν δω να αντιδρά και θυμώνω. Δεν θέλω να θυμώνω. Συνεννοούμαστε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί. Με τρομάζει η εφηβεία».

Επίσης, μίλησε για τα παιδιά και την πανδημία: «Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω και να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά. Εγώ από τα παιδικά μου χρόνια με θυμάμαι να είμαι έξω και να παίζω δε θυμάμαι το διάβασμα, αυτά τα παιδιά θα θυμούνται το διάβασμα… Είναι αφύσικο το παιδί να ζει αυτό το πράγμα και πραγματικά δε ξέρω τι θα τους αφήσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ευτυχώς αυτή την περίοδο βρίσκομαι κοντά και δε χρειάζεται να λείπω. Νομίζω θα έπρεπε να χαθεί μια χρονιά, να ζήσουν με τους φίλους τους, τη ζωή τους, να μην έρχονται σε κρίση με τους γονείς τους, οι γονείς δεν είναι εκπαιδευτικοί, δε μπορούν να διαχειριστούν κάποια πράγματα».

«Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο δικαίωμα που διεκδικούν οι ομοφυλόφιλοι στο να μπορούν να αποκτούν παιδιά λέγοντας: «Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας. Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι; Εγώ βγήκα από ετεροφυλόφιλη οικογένεια. Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο. Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο; ….Δε φοβάμαι καθόλου το μπούλινγκ που μπορεί να γίνει στο παιδί μου. Είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε μπούλινγκ. Και θα τσακωθεί και όλα. Δεν μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί».

O ίδιος δεν φοβάται καθόλου το ενδεχόμενο bullying στο παιδί του. «Είναι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε μπούλινγκ. Και θα τσακωθεί και όλα. Δεν μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί».

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Φώτης Σεργουλόπουλος. «Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει, το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι. Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;» υποστήριξε. 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ 2

«Να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις - Γίνονται καραγκιοζιλίκια τρελά»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις παρελάσεις εκφράζοντας την άποψη πως αυτές θα πρέπει να σταματήσουν. «Πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Γίνονται καραγκιοζιλίκια τρελά. Τα παιδιά δεν έχουν λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει, δεν θα τον αφήσω, δεν θέλω. Μπορεί ο κάθε δήμος να φτιάξει ένα μνημείο όπου οι καλύτεροι μαθητές θα πηγαίνουν να καταθέτουν στεφάνια, να βγει και ένας λόγος και τελείωσε».

Οι καταγγελίες στο θέατρο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Φώτης Σεργουλόπουλος τοποθετήθηκε και για το λεγόμενο «ελληνικό #MeToo», εφόσον γνώριζε τι είχε συμβεί στην ηθοποιό Τζένη Μπότση, και τόνισε πως «ήξερε ιστορίες και προέτρεψε να τις πουν γιατί δεν του άρεσε να βλέπει γυναίκες να κρατούν μέσα τους αυτά τα πράγματα, του αρέσουν να αποκαλύπτονται πράγματα».

«Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τιμωρούνται. Πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει. Σταματάει με αυτόν τον αμήχανο τρόπο, αλλά σταματάει. Η Τζένη είπε ότι μετανιώνει που δεν το είπε νωρίτερα, γιατί άφησε να συμβεί το ίδιο και σε άλλες γυναίκες. Αν το είχε κάνει, όμως, νωρίτερα, μπορεί να μην είχε σταματήσει αυτό», είπε.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ 3

Σε σχέση με την πανδημία, ο παρουσιαστής μίλησε και για το πώς βιώνει ο ίδιος την κατάσταση και παραδέχτηκε ότι φοβάται καθώς όπως είπε έχει αρκετούς φίλους που νόσησαν και παρόλο που έχουν αναρρώσει τους έχει μείνει ένα «κουσουράκι» όπως το χαρακτήρισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ