TV & Media

Ο Μπίλι Πόρτερ είναι κόμικ και η Γκαλ Γκαντότ Γαλλίδα. Τι, όχι;

Υπέροχα «μαργαριτάρια» της ελληνικής τηλεόρασης

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oscar 2020: Τι φορέθηκε στο κόκκινο χαλί - Ευτυχείτε! 10/2/2020 | OPEN TV

Για την εκπομπή «Ευτυχείτε» ο Μπίλι Πόρτερ είναι κόμικ και η Γκαλ Γκαντότ είναι Γαλλίδα.

Το ακούσαμε με τα αυτιά μας και το είδαμε με τα μάτια μας. Όλες οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης ασχολήθηκαν με την 92η τελετή των βραβείων Όσκαρ. Λογικό. Το ίδιο έγινε και με την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Open Beyond. Μάλιστα, στο πάνελ προστέθηκε και μια πιο «εξειδικευμένη» με το θέμα δημοσιογράφος. Μόνο που η συγκεκριμένη, σχολιάζοντας τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, φαίνεται πως δεν είχε προλάβει να κάνει τη στοιχειώδη έρευνα έστω και στη Βικιπαίδεια για το σύντομο βιογραφικό των καλλιτεχνών.

Για παράδειγμα, στο όνομα Γκαλ Γκαντότ ακόμη κι αν δεν την έχεις ξανακούσει ποτέ στη ζωή σου, θα διαβάσεις: «Η Γκαλ Γκαντότ-Βαρσάνο (εβραϊκά: גל גדות‎‎, 30 Απριλίου 1985) είναι Ισραηλινή ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και μοντέλο. Περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Wonder Woman στις ταινίες του DC Extended Universe: Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (2016) και Wonder Woman (2017), ενώ συμπρωταγωνιστεί και στην ταινία της DCEU: Justice League. Άλλος της γνωστός ρόλος ήταν ως Gisele Yashar στο franchise The Fast and the Furious.

»Γεννημένη στο Πετάχ Τίκβα, ξεκίνησε, αρχικά, στρατιωτική καριέρα, η οποία σταμάτησε όταν ήταν 20 ετών.Στα 18 της ωστόσο, ασχολήθηκε παράλληλα και με το μόντελινγκ, κερδίζοντας το 2004, τον τίτλο της Μις Ισραήλ.Μετά τα 20 της, παρακολούθησε μαθήματα νομικής. Μερικά χρόνια χωρίς επιτυχία στον κινηματογράφο πέρασαν έως το 2009, όπου ήρθε η πρώτη της μεγάλη επιτυχία με το 4ο franchise The Fast and the Furious. Η Γκαντότ είναι παντρεμένη, από το 2008 κι έχει αποκτήσει και δύο κόρες».

Στο όνομα Μπίλι Πόρτερ, θα διαβάσεις: «Ο Μπίλι Πόρτερ (Billy Porter, 21 Σεπτεμβρίου 1969) είναι Αμερικανός περφόρμερ στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, τραγουδιστής και ηθοποιός. Σπούδασε μιούζικαλ στη Δραματική Σχολή Δημιουργικών και Παραστατικών Τεχνών του Πίτσμπουργκ, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον και απέκτησε φήμη στο Μπρόντγουεϊ προτού ξεκινήσει η σόλο καριέρα του ως τραγουδιστής και ηθοποιός.

»Ο Πόρτερ κέρδισε το 2013 το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού σε Μιούζικαλ για το ρόλο του ως Λόλα στο Kinky Boots στα 67α Βραβεία Τόνυ. Για τον ρόλο του, κέρδισε επίσης τα βραβεία Drama Desk και Outer Critics Circle Καλύτερου Ηθοποιού σε Μιούζικαλ. Το 2014, ο Πόρτερ κέρδισε το βραβείο Γκράμι για το καλύτερο άλμπουμ μιούζικαλ για το Kinky Boots. Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Pose, για την οποία ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και το 2019 κέρδισε το Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης Α' Αντρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά, και έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος μαύρος άνδρας που έλαβε υποψηφιότητα και κέρδισε σε οποιαδήποτε κατηγορία Α' Ρόλου στα βραβεία Έμμυ».

Αντιθέτως, η δημοσιογράφος δήλωσε όταν σχολίαζε την εμφάνιση της Γκαντότ πως είναι Γαλλίδα, ενώ για τον Μπίλι Πόρτερ: «Είναι κόμικ πια. Φοράει πάντα γυναικεία ρούχα. Φαντάσου ότι τον σχολιάζουμε πάντα με τις γυναικείες εμφανίσεις», ενώ όταν ρωτήθηκε τι κάνει καλλιτεχνικά, εκείνη απάντησε: «Δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει για να σου είμαι ειλικρινής».

Δεν πειράζει, καλή καρδιά…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ