- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φάμελλος: Υπάρχει μεθόδευση να μην ψηφίσουν οι βουλευτές ανά αδίκημα για τα Τέμπη
«Κάναμε ένα πετυχημένο Συνέδριο που βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, για τις προτάσεις περί σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη
Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία για την προανακριτική εάν δεν αλλάξει ο τρόπος που επέλεξε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
«Πρέπει οι βουλευτές να ψηφίσουν ανά αδίκημα και ανά πρόσωπο και όχι ανά πρόσωπο συνολικά την πρόταση του κάθε κόμματος. Υπάρχει μία μεθόδευση από τη διάσκεψη των προέδρων να μην επιλέξουν οι βουλευτές για ποια αδικήματα θα πρέπει να ελεγχθούν αλλά για ποια πρόσωπα με βάση την πρόταση του κόμματος. Θα μας βάλουν να επιλέξουμε εάν συμφωνούν οι βουλευτές συνολικά για την πρόταση του κόμματος. Εμείς θα βάλλουμε ζήτημα από την πρώτη στιγμή επί της διαδικασίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε:
«Την πρόταση για την προανακριτική επιτροπή την ξεκίνησε ο κ. Ανδρουλάκης δίχως συνεννόηση. Εμείς με τη Νέα Αριστερά ξεκινήσαμε τη συζήτηση για κοινή πρόταση και σταμάτησε όταν μπήκε το όνομα του κ. Μητσοτάκη». Απέδωσε τη διαφωνία στη συνέχεια της Νέας Αριστεράς στο ότι επικράτησαν απόψεις που δεν θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ακόμη ότι τελικά «στον ΣΥΡΙΖΑ καταλήξαμε σε μία πρόταση που δεν έχει τα αδικήματα της πρότασης που υπέγραψαν η Ελληνική Λύση και η Πλεύση».
Ο Σωκράτης Φάμελλος για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση και με την εκτεταμένη συζήτηση που διεξάγεται για «νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα». Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε: «Κάναμε ένα πετυχημένο Συνέδριο που βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτό που έχει σημασία για τη χώρα είναι να υπάρχει μία προοδευτική απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που μπορεί να γίνει και κυβερνητική πρόταση. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Και ο Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη να υπάρξει μία προοδευτική πρόταση. Οι συζητήσεις που ανοίγουν με την ευκαιρία υποθέσεων δεν ξέρω εάν κάνουν καλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να είναι ο κορμός της προοδευτικής απάντησης και σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να είναι εκείνος ο καταλύτης και επιταχυντής για τη διαμόρφωση της προοδευτικής πρότασης. Δεν θα κρίνω μία μία τις δηλώσεις των βουλευτών μας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τη συζήτηση για νέο κόμμα, έχει ανοίξει τη συζήτηση να υπάρξει προοδευτική διέξοδος. Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας από τα άλλα κόμματα από το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Νέα Αριστερά». Σημείωσε πάντως ότι η θέση του κ. Ανδρουλάκη για αυτόνομη πορεία είναι αντίθετη με τη θέληση της πλειονότητας των «προοδευτικών πολιτών».
Στην ερώτηση «Με ποιον θα συνεργαστείτε;», με δεδομένο ότι αρνούνται τα άλλα κόμματα απάντησε: «Το ερώτημα είναι γιατί αρνείται ο κ. Ανδρουλάκης και γιατί αρνείται η Νέα Αριστερά. Η πρόταση των συνεργασιών είναι η πρόταση που θέλει η κοινωνική πλειοψηφία. Έχει επικρατήσει μία άποψη στη Νέα Αριστερά που είναι κατά των συνεργασιών. Όταν κάποιος ψάχνει με το ζόρι να βρει διαφωνίες τότε δεν θέλεις συνεργασία. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουμε πίσω το παρελθόν».
Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι «Στο θέμα της υποβολής πρότασης για την Προανακριτική συζήτησα προσωπικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όμως γενικότερα το κόμμα της δεν έχει ξεκαθαρίσει το στίγμα του και εάν στηρίζει τις προοδευτικές πολιτικές. Δεν υπάρχει θέμα προγραμματικής συνεργασίας».
Κάνοντας αυτοκριτική είπε ότι την περίοδο Κασσελάκη έγιναν πολλά λάθη και πρόσθεσε ότι «δεν είναι καθόλου εύκολο να διώξουμε τη σκιά της περιόδου Κασσελάκη».
«Υπάρχει μία καταστροφική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όφελος των κερδών. Και στο επίπεδο των επενδύσεων δεν έχουμε επενδύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητα αλλά αυξάνουν το έλλειμμα στο ισοζύγιο. Με τα υπερκέρδη που έχουν μαζέψει να γίνει ένα νέο εθνικό ταμείο ανάκαμψης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη στεγαστική πολιτική», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.