- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρίστος Δήμας: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Το βιογραφικό του βουλευτή Κορινθίας
Χρίστος Δήμας: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών - Το βιογραφικό του
Νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είναι μετά την ανακοίνωση του μετασχηματισμού ο Χρίστος Δήμας ο οποίος μεταφέρεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Η μετακίνησή του Χρίστου Δήμα σηματοδοτεί την αναβάθμισή του από υφυπουργό στο προηγούμενο πόστο του, σε υπουργό.
Ποιος είναι ο Χρίστος Δήμας
Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η σημασία του εθνικού θεσμικού πλαισίου και της εγχώριας διαβούλευσης κατά τη διάρκεια προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων. Η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία».
Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν ως ανταποκριτής στο Λονδίνο της εφημερίδας «Η Απογευματινή», ενώ έκανε και πρακτική άσκηση στη δημοσιογραφία στο BBC.
Σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της «Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες». Επίσης έχει διδάξει και στο κολέγιο ICON του πανεπιστημίου του Leicester σε μεταπτυχιακούς φοιτητές το μάθημα «Κοινωνικές Επιπτώσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας» και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην «The Boston Consulting Group (BCG)», εταιρεία στρατηγικών συμβούλων.
Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς.
- Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Μάιο του 2023, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & την Καινοτομία.
- Από τον Ιούνιο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, ήταν Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.
- Από τον Ιούνιο του 2024 διατελούσε Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ, και διαβάζει βιβλία ιστορίας.
Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη, την Άλκηστη - Στεφανία και έναν γιο, τον Σταύρο - Κωνσταντίνο.
Δείτε ακόμη>>> Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης - Όλα τα ονόματα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.