Πολιτικη & Οικονομια

Δήλωση Μητσοτάκη το απόγευμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM/EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Δήλωση Μητσοτάκη για την τραγωδία - Νωρίτερα βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων

Δήλωση για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη αναμένεται να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης (01.03) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από τη θέση του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ επισκέφθηκε και το νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύονται τραυματίες και συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ευθύνες που θα αποδοθούν και αίτια που θα αποκαλυφθούν, ενώ όπως τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία» και συμπλήρωσε: «Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ' όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς.

»Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: Θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Σημειώνεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqv2hfrvh9nl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ