Πολιτικη & Οικονομια

Ο «Νίκος» πίσω από τον Ανδρουλάκη μέσα από 18 φωτογραφίες

Ποδηλατάδες, πεζοπορίες, μπασκετάκι, η μεγάλη αδυναμία στον γιό του και η αγάπη για την Κρήτη. Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πίσω από τα φώτα της πολιτικής;

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ταξίδι αναψυχής
© Instagram/ androulakisnick/

Στιγμιότυπα από τη ζωή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Έδωσε έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ. Κατάφερε να εκτοπίσει τους δυνατούς αντιπάλους του από τον 1ο γύρο ενώ στον 2ο γύρο, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, επικράτησε πανηγυρικά επί του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι 42 ετών (κατεβάζοντας κι άλλο τον μέσο όρο ηλικίας των προέδρων στην Ελληνική Βουλή, σημειωτέον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι 53 ετών και ο Αλέξης Τσίπρας 47). Λίγο πολύ τα βιογραφικά του στοιχεία είναι γνωστά: Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από τα μαθητικά χρόνια ως πρόεδρος του 15μελούς στο σχολείο και λίγο μετά στα φοιτητικά χρόνια ασχολείται με τα κοινά καθώς εκλέγεται γραμματέας της ΠΑΣΠ του Νομού Ξάνθης. Αποφοιτά, κάνει μεταπτυχιακό στα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον» και εργάζεται για λίγο ως πολιτικός μηχανικός.

Τον Μάρτιο του 2013 εξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το Μάιο του 2014 περνά για πρώτη φορά την πόρτα της ευρωβουλής με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς και πριν από 4 χρόνια, πέρασε μεν στον 2ο γύρο των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ αλλά ηττήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά.

Ποίος είναι όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης τις λίγες ώρες που σβήνουν οι προβολείς της πολιτικής;

Είναι ένας βέρος Κρητικός, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ηράκλειο Κρήτης. Αγαπά πολύ τον τόπο του τον οποίο επισκέπτεται συχνά. Απολαμβάνει τις πεζοπορίες στα βουνά τόσο της Κρήτης οσο και του εξωτερικού και δεν παραλείπει να μοιράζει ανάλογα στιγμιότυπα στον λογαριασμό του στο Instagram.

 

 

Μια άλλη μεγάλη του αγάπη, ως νησιώτης, είναι η θάλασσα. Ανεβάζει ρομαντικά ηλιοβασιλέματα αλλά και εικόνες από το φεγγάρι να καθρεπτίζεται στα νερά υμνώντας το μεγαλείο της φύσης με λεζάντες όπως «Θα μπορούσε να είναι και Μονέ».

 

 

 

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εξ’ άλλου μεγάλος φαν της ζωγραφικής τέχνης και δεν παραλείπει να επισκέπτεται συχνά μουσεία και ιστορικά κτήρια. 

 

 

Του αρέσει το θέατρο και στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί παραστάσεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Είναι επίσης λάτρης των ταξιδιών και μοιράζεται στιγμές από αυτά (επαγγελματικά και μη) με τους φίλους του στα Social Media και τα likes πέφτουν "βροχή". 

 

 

Πέρα από τις τέχνες και την πεζοπορία, κατά τη θητεία του ως Ευρωβουλευτής, μετακινούνταν με το ποδήλατο ενώ και το μπάσκετ είναι ένα από τα αγαπημένα του σπορ.

 

 

 

 

Η μεγαλύτερη του αδυναμία είναι όμως ο 10χρονος γιός του, Μαρίνος. Παρά το εξαντλητικό του πρόγραμμα, προσπαθεί να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο και παραγωγικότερο χρόνο μαζί του.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ