Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Γιώργος Λιάντος

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάρτηση Γιώργου Λιάντου στα social media

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

«- Ντροπή!

Κυκλοφορεί μια κατάπτυστη λίστα όπου μαζί με τα ονόματα καλλιτεχνών που έχουν ταχθεί σαφώς υπέρ της ΧΑ, έχουν χωθεί πονηρά και τεχνηέντως και ονόματα καλλιτεχνών που ούτε κατά διάνοια, ούτε εκφράστηκαν υπέρ της ΧΑ ούτε πολύ περισσότερο την ξέπλυναν. Απομονώθηκαν φράσεις τους, κόπηκαν, διαστρεβλώνοντας πλήρως το νόημα όσων κάποτε είπαν. Πονηρά φυσικά, γιατί είναι όλως τυχαίως είτε καλλιτέχνες που δεν ακολούθησαν την αριστερά στο κυνήγι της εξουσίας, είτε της τα έχωσαν για τα λάθη της, είτε κυρίως υπήρξαν μενουμευρώπηδες κι η αριστερά όπως ιστορικώς γνωρίζουμε, δεν τα συγχωρεί αυτά.

Η περίπτωση του Σάκη Ρουβά είναι μια καθαρά συκοφαντική περίπτωση. Έφτασε να διασύρεται οχι μόνο από ορισμένους από τον αριστερό υπόκοσμο του ΦΒ, αλλά και επισήμως μέσα στην Βουλή από τον γνωστό ευγενέστατο βουλευτή που ουδέποτε καταδικάστηκε για συκοφαντία, (χαχα). Μόκο! Μούγκα στην στρούγκα! Δεν είδατε τίποτα οι δημοκράτες συνάδελφοι του, δεν βγήκε ένας αριστερός δημοκράτης καλλιτέχνης να τον υπερασπιστεί. Κανείς δεν διάβασε την πραγματική του δήλωση και τα όσα εννοούσε. Ένοχος γιατί δεν ανήκει στους έντεχνους που δηλώνουν πως θέλουν διακαώς να ανέβουν στο βουνό. Φυσικά, γιατί να τον υπερασπιστείτε; Αφού δεν δηλώνει αριστερός, αφού ήταν με το ΝΑΙ το 15. Περιέργως πως όμως η ΧΑ που τάχα ξέπλενε ο Σάκης...ήταν μαζί σας με το ΟΧΙ. (Δεν υπονοώ πως οσοι ήταν με το ΟΧΙ ήταν και ΧΑυγιτες).

Πάμε σε ένα ακόμη σοβαρότερο θέμα. Εσείς εκεί στο πυρίκαυστο σωματείο, τι κάνετε; Καλά; Τον Μαρκουλάκη, το καταλαβαίνω, έχει εκδηλωθεί υπέρ του Μητσοτάκη, είναι πετυχημένος, είναι πρωταγωνιστής, είναι καλός εργοδότης, έκανε λάθος που μίλησε στον πρωθυπουργό μια και στην προηγούμενη κυβέρνηση και σε καμιά άλλη κυβέρνηση, ΟΥΔΕΙΣ καλλιτέχνης δεν στάθηκε, δεν συνομίλησε, δεν ζήτησε, δεν συμβούλεψε ποτέ κανέναν πρωθυπουργό. Ειρωνεύομαι σαφώς! Τα κατάφεραν δε τόσο καλά οι συμβουλάτορες τα προηγούμενα χρόνια που ο κλάδος κατάντησε να πληρώνεται με σάντουιτς. Αλλά τέλος πάντων, σας καταλαβαίνω (ειρωνεύομαι). Τον Μαρκουλακη που έπεσε στο ατόπημα τον θάψατε με το γάντι. Οι πιο καλόψυχοι τον συμβουλέψατε σαν παλιοί μαφιόζοι χτυπώντας τον στην πλάτη. «Δεν τα κάνουν αυτά παιδί μου». Καλά του κάνατε του δεξιού. Ο Μινωτής που για χάρη του ο Καραμανλής έστησε το φεστιβάλ Επιδαύρου έχει πεθάνει. Τον θάψατε όσο ζούσε. Ο Λιγνάδης φτηνά την γλύτωσε ως Παπαδακικός. Αλλά τον Γιάννη;;;

Πως αφήνετε να διασύρει αυτή η λίστα το όνομα του Γιάννη Μπέζου; Βγήκε κανείς να τον υπερασπιστεί; Βγήκε κανείς να συμβουλέψει τα κομματόσκυλα της γνωστής υπόγας να μην τσουβαλιάζουν καλλιτέχνες που εσείς γνωρίζετε καλά πως οχι μόνο ούτε στιγμή δεν υποστήριξαν την ΧΑ αλλά ήταν και μια ζωή αριστεροί. Ο Γιάννης που πήγε να βοηθήσει σε μη εκλόγιμη θέση την δημαρ; Ξεπλένει την ΧΑ; Συμφωνείτε με τους Γκεμπελίσκους; Τσουβαλιάσαμε όλους τους μενουμευρώπηδες καλλιτέχνες πονηρά ως υποστηρικτές της ΧΑ; Διαβάσατε όλη την δήλωση του; Πότε υποστήριξε την ΧΑ; Όταν πήγε να ερμηνεύσει το φαινόμενο; Πως τον αφήνετε να διασύρετε από φανατικά κομματόσκυλα που κόβουν και ράβουν στα Σταλινικά πρότυπα; Πως επιτρέπεται με την αδιάφορη στάση σας να βγαίνουν τέτοια συμπεράσματα; Φοβάστε μη σας κάνει νταντά ο γιδοβοσκός; Γιατί δεν τον προστατεύετε; Θέλετε το σωματείο ισχυρό; Ποιο σωματείο; Αυτό που χωρίζει τους ηθοποιούς σε καλούς αριστερούς και κακούς δεξιούς; Αυτό που ανέχεται προγραφές διαφωνούντων με την αριστερά; Εσείς οι φιλικά προσκείμενοι στον συριζα ηθοποιοί, σκηνογράφοι και σκηνοθέτες, που κάθε μέρα βγάζετε πύρινους λόγους εδώ μέσα, δεν είδα να στηλιτεύετε εδώ στα σοσιαλ μίντια την κατάπτυστη ανάμιξη του ονόματος του συναδέλφου σας και συνεργάτη στην ξεκάθαρα αριστερής επινοήσεως λίστα που διακινείται. Εσείς που έχετε φάει ψωμί κι αλάτι με τον Γιάννη και τον ξέρετε.

Α και μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε με την πρώτη ευκαιρία τον ευγενέστατο βουλευτή, στην μήνυση που θα φάει από τον Ρουβά. Ντροπή!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ