Πολιτικη & Οικονομια

N. Ανδρουλάκης: Όχι έκτακτο συνέδριο μετά τις εκλογές

Ώστε να αποφασιστεί αν θα συμμετάσχει το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την πρόταση να «γίνει έκτακτο συνέδριο μετεκλογικά για να αποφασίσουμε τη στάση μας» απέρριψε, μιλώντας στο News 24/7 και στους 88,6 ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής -και εκ νέου υποψήφιος- Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης, απορρίπτοντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά υποστήριξε τα εξής: «Πρέπει η στάση μας να εξαρτάται από το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός.

Δεν πρέπει να προαποφασίσουμε, αλλά να εξαρτάται η μετεκλογική μας συμπεριφορά από το εκλογικό ποσοστό μας. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι οπωσδήποτε διψήφιο. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δεν συζητάμε συγκυβέρνηση, αν έχουμε μικρό ποσοστό, για να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν μπορεί να γίνει έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μέρες μετεκλογικά, ούτε κομματικό δημοψήφισμα. Αυτό είναι παράλογο. Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι θα γίνει μια δημοκρατική διαδικασία, μπορεί να συγκληθούν τα κομματικά όργανα».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας προοδευτικού μετώπου δήλωσε: «Στο εθνικό επίπεδο δεν ισχύει η προσπάθεια για προοδευτικό μέτωπο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά» και εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει «σίγουρα δύο ευρωβουλευτές, μπορεί και τρεις».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι θα γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε: «η στρατηγική επιλογή του Αλ. Τσίπρα είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο». Τέλος αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ ο N. Ανδρουλάκης είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ είναι μία συμμαχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται το 95% αυτής της προσπάθειας. Κρατάμε τα θετικά και εύχομαι να μάθουμε από τα λάθη μας».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY