Πολιτικη & Οικονομια

Η πολλή - πολλή αντρίλα βλάπτει

Μερικά απλά πράγματα από την πρόσφατη ειδησεογραφία

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359038-744456.jpg

Δε θυμάμαι ποιος/ποια έχει πει πως αν θες να δεις σε τι βαθμό υπάρχει ελευθερία (σε κοινωνία, καθεστώς, μίντια, κοινωνική ομάδα, μυαλό ανθρώπου κλπ) δυο σημεία πρέπει να εξετάσεις: το σεξ και το χιούμορ. Όσο λιγότερο είναι ανεκτή η σεξουαλική χαρά και το χιούμορ, τόσο μεγαλύτερη ανελευθερία υπάρχει.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, καταγράφω μερικά απλά πράγματα από την πρόσφατη ειδησεογραφία, αλλοδαπή και ημεδαπή, τα 4/5 των οποίων αφορούν την αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας, ενώ το πέμπτο σχετίζεται, ιδιόμορφα έστω, με μια αντίληψη του χιούμορ. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Α. Στη ρωσοκρατούμενη Τσετσενία έχουν ιδρυθεί στρατόπεδα συγκέντρωσης για γκέι ανθρώπους. Ο άντρακλας τοπικός πρόεδρος λέει πως δεν υπάρχουν γκέι στην Τσετσενία, ενώ ίδιος ο άντρακλας Πούτιν αρνείται την ύπαρξη τέτοιων στρατοπέδων. Η διεθνής κοινότητα έκανε τα στραβά μάτια, μέχρι που ο –ήδη συκοφαντούμενος– νέος πρόεδρος της Γαλλίας, ο Μακρόν, έθεσε το θέμα στο Ρώσο ομόλογό του.

Β. Στην Ινδονησία, πρόσφατα, άντρακλες μαστίγωσαν ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ευτυχώς όχι μέχρι θανάτου. Κι αυτό είναι «θετικό», γιατί σε πιο σκληρές ισλαμικές χώρες ή καθεστώτα, τους γκέι τους βασανίζουν ή τους σκοτώνουν (οι λεβέντες του Ισλαμικού Κράτους, μάλιστα, τους πετάνε από ψηλά κτίρια στο κενό).

Γ. Στην Αθήνα, όπου διοργανώθηκε πρόσφατα το pride, άντρακλες αριστεριστές κατάφεραν να διώξουν μια μικρή ομάδα γκέι αστυνομικών. Δηλαδή, επειδή ήταν μπάτσοι, οι λεβέντες αυτοί τους απαγόρευαν να είναι γκέι. 

Δ. Μετά την παραπάνω διοργάνωση, ο άντρακλας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φορτσάκης διέρρηξε τα ιμάτιά του από τηλεοράσεως για την εμφάνιση ομοφυλόφιλων στην αστυνομία, ενώ το (κατά τα άλλα φιλελεύθερο) κόμμα του α) άργησε πολύ να τον «αδειάσει» β) ενώ είχε λάμψει με την απουσία του από τη διοργάνωση, δήλωσε εκ των υστέρων ότι είχε «εκπροσωπηθεί» (με δυο τριτοκλασάτα και παγκοσμίως άγνωστα) στελέχη του, που προφανώς είχαν πάει εκεί οικεία βουλήσει. 

Ε. Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο απόλυτος αυτοαναφορικός άντρακλας κουμπουροφόρος, η αυθεντική φωνή της δεύτερης φάσης του ΣΥΡΙΖΑ (όπως η Κωνσταντοπούλου της πρώτης), με μια λέξη «Σφακάνθρωπος» (Δ. Χαντζόπουλος, «Καθημερινή» τρεις μέρες πριν). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ