Πολιτικη & Οικονομια

Πακέτο τόνωσης της ιαπωνικής οικονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32848-73101.jpg

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε ενέκρινε δημοσιονομικό πακέτο οικονομικών κινήτρων, ύψους 20 τρισεκατομμυρίων γεν (225 δισεκατομμυρίων δολαρίων), για την τόνωση της εγχώριας οικονομίας. Το γιγαντιαίο οικονομικό πακέτο της νέας ιαπωνικής κυβέρνησης του εθνικιστή Άμπε, περιλαμβάνει δημόσια έργα μεγάλης κλίμακας, καθώς επίσης και οικονομικά κίνητρα για την τόνωση των επενδύσεων, αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το δημοσιονομικό πακέτο που εγκρίθηκε, αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και να δημιουργήσει περίπου 600.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον Σίνζο Άμπε. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σημείωσε, επίσης, ότι είναι «σημαντικό να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία», γι' αυτό η κυβέρνηση που είναι μια από τις υπερχρεωμένες στον κόσμο, είναι πιθανό να εκδώσει επιπλέον 5 τρισεκατομμύρια γεν, σε ομόλογα, για την τρέχουσα οικονομική περίοδο, που λήγει στις 31 Μαρτίου, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το οικονομικό πακέτο.

Η ιαπωνική οικονομία είναι σε παρατεταμένη ύφεση, καθώς παλεύει με το «τέρας» του ισχυρού γεν, έναντι της ισοτιμίας των ανταγωνιστικών ξένων νομισμάτων, που προκαλεί στενότητα στις εξαγωγές, οι οποίες είναι η αιχμή του δόρατος της οικονομίας. Η ύφεση εντείνεται επίσης από την κρίση χρέους της ευρωζώνης αλλά και από την αυξανόμενη πολιτική ένταση με την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιαπωνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ