- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία
Να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική επιδιώκει η ΝΔ στο 10ο Τακτικό Συνέδριο
Το στίγμα της νέας εποχής για το κόμμα του, το οποίο είναι να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, έδωσε ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
«Στόχος μας να βγάλουμε τη χώρα από το μαρτύριο των τελευταίων χρόνων, και ιδιαίτερα από το τέλμα, που την οδήγησε τους τελευταίους 15 μήνες η πιο ανίκανη, η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «εδώ, με αυτή τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ψευδαισθήσεις του λαϊκισμού και τις μεγάλες διαψεύσεις κλείνει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης».
Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένα νέο δημιουργικό κύκλο ανασυγκρότησης με κεντρική δύναμη τη Νέα Δημοκρατία. «Η κατάσταση στη χώρα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Οι πολίτες δοκιμάζονται. Νιώθουν τεράστια αβεβαιότητα. Αισθάνονται ασφυξία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, επιρρίπτοντας εγκληματικές ευθύνες και παραλείψεις στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της 'πρώτη φορά Αριστέρα' μας γύρισαν πολύ πίσω».
«Αυτό που με θυμώνει και με κάνει να αγανακτώ είναι ότι ο ελληνικός λαός με την μεγάλη ευρηματικότητα, με την αγωνιστικότητα του, το κουράγιο στα δύσκολα, το φιλότιμο, την ανθρωπιά, έχει περιέλθει σε μια κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η ΝΔ μπορεί να απαλλάξει την Ελλάδα από τη θηλιά της επιτήρησης. «Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία και από το τέλμα και να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη νέα μεταπολίτευση», σημείωσε τονίζοντας ότι η ΝΔ μπορεί να απαλλάξει την Ελλάδα από τη θηλιά της επιτήρησης των δανειστών στα επόμενα χρόνια. «Να πάρουμε επιτέλους τις τύχες της χώρας μας στα δικά μας χέρια», είπε χαρακτηριστικά.
Το στίγμα για τη Νέα Δημοκρατία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που βρέθηκαν στο συνέδριο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη («τον άνθρωπο που νίκησε το λαϊκισμό»), τον Κώστα Καραμανλή («που ξαναέδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη ΝΔ») και τον Αντώνη Σαμαρά («που το 2014 είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση»).
Υπογράμμισε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί, και ότι οδηγός των επιλογών του είναι μόνο η αξιοκρατία ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ένας αρχηγός, «όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου. Αλλά δημοκρατικός Πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος».
«Αφήνουμε πίσω μας κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε», τόνισε.
Υπογράμμισε τις αλλαγές που προωθούνται στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «έτσι δίνουμε ξανά νόημα στην πολιτική». «Θα έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που θα βάλω θητεία στον εαυτό μου», σημείωσε.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ο καταλύτης για τη δημιουργία μιας συμφωνίας αλήθειας που θα συμπεριλάβει όλες τις δημιουργικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Σημείωσε ότι η συμφωνία θα έχει μόνο δύο άρθρα:
Άρθρο 1: Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε.
Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας.
«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά. Να αρχίσει πάλι να παράγει. Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, κυρίως για τα νέα παιδιά, τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν έχουν προοπτική.
Ανάπτυξη για μας σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει στήριξη του έντιμου και ευσυνείδητου επιχειρηματία, σημαίνει απενοχοποίηση της έννοιας του κέρδους και της επιχειρηματικότητας. Σημαίνει στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία, σημαίνει στήριξη της εργασίας και της αξίας της, του σκληρά εργαζόμενου. Σημαίνει ίσες επιχειρηματικές ευκαιρίες για όλους, σημαίνει άρση των εμποδίων, αλλά και έλεγχο τομέων της αγοράς με ελλιπή ανταγωνισμό», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.