- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντινόπουλος: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κάνουν τη χώρα “Κούγκι”, μόνο και μόνο για την εξουσία
«Αποφασίζουν για τη χώρα, μόνο με βάση το εσωκομματικό τους συμφέρον»
«Αποφασίζουν για τη χώρα, μόνο με βάση το εσωκομματικό τους συμφέρον. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι η παραμονή τους στην εξουσία. Θα κάνουν τη χώρα “Κούγκι” για να κρατηθούν, κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Καμμένου».
Αυτό τόνισε το μεσημέρι της Τρίτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και απραξία λέγοντας: «τα πρώτα 5,4 δισ. ευρώ των μέτρων, οφείλονται στην ανεπάρκεια, την απραξία, τα ψέματα της κυβέρνησης. […] Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θέλει, ή δεν μπορεί να τα καταφέρει. Σήμερα, μιλούν ξανά ακόμη και για νέο δημοψήφισμα. […] Είχαν δεσμευθεί να παρουσιάσουν αναπτυξιακή στρατηγική για τη χώρα, να καταθέσουν αναπτυξιακό νόμο, να μη χάσουν κονδύλι από το ΕΣΠΑ, να είναι έτοιμοι για το “πακέτο Γιούνκερ”. Τίποτε από αυτά δεν συνέβη: η αναπτυξιακή στρατηγική αναβλήθηκε – ίσως – για μετά από το Πάσχα, ο αναπτυξιακός νόμος δεν υπάρχει πουθενά, και πριν από λίγες ημέρες ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι είχαμε δίκιο όταν προειδοποιούσαμε πως θα χαθούν σχεδόν 1,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Το είχε δηλώσει εξάλλου η αρμόδια Επίτροπος κα Κρέτσου, πριν από δύο μήνες, πως τα εκπρόθεσμα έργα θα ολοκληρωθούν με εθνικούς πόρους».
Όσο για την προοπτική οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβερνητικών συνεργασιών, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε: «Είχαμε πει πως χρειάζεται μία οικουμενική κυβέρνηση για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αφού δεν δέχονται ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, κάθε πολιτικός φορέας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εύχομαι μόνο κι ελπίζω η Νέα Δημοκρατία να μην ακολουθήσει την αλαζονεία του κ. Τσίπρα, επιβαρύνοντας κι άλλο τη χώρα. […] Πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε πως στο τέλος του 2014, η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από το Μνημόνιο. Όλα όσα ακολούθησαν όμως, μας οδήγησαν σε βαθύτερη κρίση. […] Το 2012 καλέσαμε το ΣΥΡΙΖΑ σε μία διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πρόσημο, αλλά ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε. Η ακυβερνησία δεν ήταν λύση – αναλάβαμε τις ευθύνες μας και το κόστος της επιλογής μας. Το 2015, ο κ. Τσίπρας αγκαλιάστηκε με τον κ. Καμμένο δύο φορές. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους τα ζούμε. […] Τώρα, χρειαζόμαστε άμεσα δυνάμεις που θα δώσουν διέξοδο από την κρίση. Η Παράταξή μας μπορεί να είναι αυτή η δύναμη. Να φτιάξουμε την ιδεολογική μας πυξίδα, τις δέκα βασικές αρχές μας με τις οποίες θα πάμε στις εκλογές. […] Με τις ψευτομαγκιές περί «διαπλοκής» έφεραν τη χώρα ως εδώ. Χθες ο κ. Σπίρτζης έκοψε άλλη μία κορδέλα διαπλοκής στο δρόμο Λεύκτρων-Σπάρτης. Ευτυχώς οι Σπίρτζηδες έφυγαν από την παράταξή μας, και τώρα έχουμε την ευκαιρία να διαπαιδαγωγήσουμε τους πολίτες με το καλό παράδειγμα της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.