Πολιτικη & Οικονομια

Επίσκεψη Τσίπρα-Σουλτς στη Μυτιλήνη

Οι προσδοκίες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
112449-222679.jpg

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς δημιουργεί προσδοκίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις εκείνες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών.

Στο επίκεντρο των κινήσεων που θα εκδηλωθούν είναι και η προσπάθεια για μια αποτελεσματικότερη επιστράτευση κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ θα υπάρξουν και εθελοντικές δράσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση της κοινής γνώμης, που τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί τη μακάβρια λίστα των νεκρών προσφύγων στα νερά του Αιγαίου να μακραίνει.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδείξει, στις επαφές που θα έχει, τον ρόλο της Ελλάδας ως χώρας πρώτης γραμμής για την υπεράσπιση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης», επισημαίνει το πρωθυπουργικό περιβάλλον

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΦΩΤO: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY