- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τετ α τετ Κατρούγκαλου-Ντομπρόβσκις για εργασιακά και συντάξεις
Και για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Οι εργασιακές σχέσεις, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήταν οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για «καλή και παραγωγική συνάντηση» κατά την οποία συζητήθηκε το συνταξιοδοτικό σύστημα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση προκειμένου να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην αγορά εργασίας, με στόχο να είναι περισσότερο ασφαλείς οι εργαζόμενοι, η αγορά να γίνει περισσότερη ευέλικτη και να δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας. Σε σχέση με τα εργασιακά είπε ακόμα ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με διεθνείς οργανισμούς και εμπειρογνώμονες ώστε να εφαρμοστούν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι «να επιστρέψει η αγορά εργασίας στην κανονικότητα», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σχετικά με το θέμα των συντάξεων, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι στο συνταξιοδοτικό αυτό που είναι απαραίτητο είναι η μεταρρύθμιση και γι΄αυτό η Ελλάδα έχει ζητήσει τεχνική βοήθεια, έτσι ώστε να ποσοτικοποιηθούν οι προτάσεις της.
«Προτείνουμε μια γενική μεταρρύθμιση που θα ικανοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, ως γενικό ισοδύναμο», είπε ο υπουργός και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια. «Εμείς από την πλευρά μας θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο για τις συντάξεις μέσα στο Νοέμβριο. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί θα πρέπει να κάνουμε μέσα σε 40 μέρες, αυτό που δεν έγινε σε 40 χρόνια», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
«Μιλάμε κυρίως για διαρθρωτική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι για περικοπές. Το σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο, να προστατεύει τους πολίτες αλλά και να είναι πιο αναλογικό με τις εισφορές τους», τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις.
Ερωτηθείς για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι δεν αποτελούσε πρόταση των θεσμών και εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να προτείνουν ισοδύναμα.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.