- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δραγασάκης: «Το 'καρότο' και το 'μαστίγιο' του κ. Σόιμπλε»
Απάντηση μέσω Facebook για το «καλύτερα Grexit»
Το πρωί κυκλοφόρησε η είδηση για την πρώτη αντίδραση του Σόιμπλε όταν έμαθε για το θετικό αποτέλεσμα στην ελληνική Βουλή. ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας είπε ότι το «ναι» στα προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή είναι καλό αλλά το grexit καλύτερο. Ο Γιάννης Δραγασάκης απάντά μέσω Facebook για την πρόταση που εξακολουθεί να στηρίζει ο Σόιμπλε.
Η ανάρτηση ως έχει:
~ Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble ~
Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από το ευρώ» για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «‘κουρέματος’ του χρέους». Λέει λοιπόν ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, «βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας».
Αυτό είναι το «καρότο», πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το «μαστίγιο». Το «μαστίγιο» εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο «Κλαμπ των Παρισίων» και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.
Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.
Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας. Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης.
~ Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble ~Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από...
Posted by Γιάννης Δραγασάκης on Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.