Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Ναρκοπέδιο από εδώ και εμπρός»

«Κάναμε και λάθη» (video)

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102326-203634.jpg

 

Σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή:

«Παρά τις κλειστές τράπεζες ο ελληνικός λαός πήρε μια γενναία και ιστορική απόφαση. Δεν έδωσε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας»

«Από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο και δεν έχω το δικαίωμα να το αγνοήσω ούτε να το κρύψω από τον ελληνικό λαό»,  

«Υπάρχουν κύκλοι που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό grexit με οικονομική πρόφαση».

«Πράττω αυτό που υποσχέθηκα. Δεν εξαπάτησα τον ελληνικό λαό, ούτε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Εξέλαβα το ΟΧΙ και ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στις προσπάθειές της. Για πρώτη φορά έχουμε στο τραπέζι σοβαρή συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την άλλη μεριά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που μας ζητήθηκε είναι δύσκολο πρόγραμμα».

«Υπάρχει πιθανότητα, και όχι βιβαιότητα συμφωνίας»

«Θέλουμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση»

«Οι προαπαιτούμενες δράσεις απέχουν πολύ από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

«Έξι μήνες έχω πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν σε δύσκολες συνθήκες, ακόμη και κάτω από εκβιασμούς, δεν λογάριασα πολιτικό κόστος, δεν συμφιλιώθηκα, προκειμένου να εξασφαλίσω την εύκολη παραμονή μου στην εξουσία» 

«Μοναδική μου δύναμη σ' αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση ήταν η απλόχερη στήριξη του ελληνικού λαού» 

«Ο ελληνικός λαός να κρίνει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

«Έξι μήνες τώρα είχαμε πόλεμο με άνισες δυνάμεις, τώρα φτάσαμε στη διακεκαυμένη ζώνη, από δω και πέρα υπάρχει ναρκοπέδιο και αυτό δεν έχω δικαίωμα να το αγνοήσω ούτε να το αποκρύψω από το λαό» υπογράμμισε.

«Αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση»

«Η δανειακή συμφωνία περιλαμβάνει πολλές προαπαιτούμενες δράσεις που απέχουν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουμε δέσμευση για εμπροσθοβαρές επενδυτικό πακέτο 35 δισ. με δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας» τόνισε, για να επισημάνει: «Στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών βάλαμε τρεις προϋποθέσεις: επαρκή χρηματοδότηση, επενδυτικό πακέτο, ισχυρή δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους».

«Υπάρχει πιθανότητα, και όχι βεβαιότητα συμφωνίας». «Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τα πράγματα: είναι δύσκολη η πρόταση που έχουμε στο τράπεζι»


Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY