Πολιτικη & Οικονομια

Θ. Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει εκλογές»

Δήλωση του προέδρου της «Δράσης» μετά την ανακοίνωση δημοψηφίσματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100897-201530.jpg

Ο Πρόεδρος της «Δράσης», κ. Θοδωρος Σκυλακάκης σε δήλωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για «προεκλογική ανεντιμότητα» και «μετεκλογική ανικανότητα», καλώντας τον ταυτόχρονα να προκηρύξει εκλογές. Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Δημοψήφισμα, όπως αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον εάν υπάρχει πρόταση από την άλλη πλευρά, που να είναι νομικά και πολιτικά δεσμευτική. Αυτό απαιτεί με βάση τις Ευρωπαϊκές συνθήκες απόφαση του Eurogroup, η οποία δεν υπάρχει. Και πως να υπάρξει, χωρίς κυβέρνηση που να έχει προσυπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσει μια συμφωνία;

Το ερώτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Η κυβέρνηση επιχειρεί απλώς με τον κουτοπόνηρο αυτό τρόπο να ρίξει το βάρος της προεκλογικής της απάτης και της άθλιας διαπραγμάτευσης την οποία έκανε, στον ελληνικό λαό. Να τον παγιδεύσει με τρόπο πολιτικά ανέντιμο και θεσμικά απαράδεκτο.

Από την ώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να τιμήσει την εντολή που έλαβε για διαπραγμάτευση εντός ευρώ και επιχειρεί να μας οδηγήσει στο χάος της εξόδου από το ευρώ, χωρίς καν να έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα να θέσει ευθέως το σχετικό ερώτημα στον ελληνικό λαό, η μόνη δυνατή εκδοχή είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών.

Εκεί θα αποφασίσει ο λαός για τη συμμετοχή στην Ευρώπη και στο ευρώ, που είναι για μας αδιαπραγμάτευτη. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του κι όχι να χρησιμοποιείται σαν πιόνι για να δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας την προεκλογική του ανεντιμότητα και τη μετεκλογική του ανικανότητα.»

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ