- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαφαζάνης: Ο αγωγός είναι πρότυπο ισότιμης δημόσιας συνεργασίας
«Δεν εξαιρούμε καμιά χώρα που διαθέτει φυσικό αέριο»
Πρότυπο ισότιμης δημόσιας συνεργασίας και ένα στρατηγικό μοντέλο αμοιβαίας επωφελούς επένδυση είναι ο «Νότιος Ευρωπαϊκός αγωγός», ο οποίος θα δημιουργηθεί από τη συνεργασία 50-50 δύο εταιρειών που αντιπροσωπεύουν δημόσια συμφέροντα της Ελλάδας και της Ρωσίας, είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με την άφιξή του στην Αθήνα, από την Αγία Πετρούπολη.
Ο Λαφαζάνης τόνισε ότι, ο αγωγός «αντιπροσωπεύει κυρίως, ένα μεγάλο έργο για την Ελλάδα, που καλούνται να το αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν να υλοποιηθεί όλοι οι πολίτες, πέρα από ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, γιατί θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στα εθνικά μας συμφέροντα, την ελληνική οικονομία και σύσσωμο τον ελληνικό λαό».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες για τον αγωγό φυσικού αερίου δείχνουν ότι η Ελλάδα, παρά την κρίση και τις δυσκολίες, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δρόμους ενεργειακής και οικονομικής ασφάλειας.
«Ο “νότιος ευρωπαϊκός αγωγός” είναι πρώτα απ’ όλα ένας “καλός αγωγός” για μια διαφορετική Ευρώπη, χωρίς νέο-ψυχροπολεμικές διαιρέσεις και χωρίς τείχη απομόνωσης προς οποιαδήποτε πλευρά», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι αυτή η συμφωνία δεν ζημιώνει κανένα τρίτο μέρος, αλλά αντίθετα ωφελεί όλους τους λαούς και τις χώρες, δίνοντας την ευκαιρία πρόσβασης και πολλαπλών επιλογών σε φυσικό αέριο.
«Εμείς δεν εξαιρούμε καμιά χώρα που διαθέτει φυσικό αέριο και θέλει να το περάσει από το έδαφός μας, να το κάνει. Η Ελλάδα στηρίζει τον TAP με αζέρικο φυσικό αέριο, στηρίζει τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και αγωγό αύριο που θα φέρνει αέριο από την Ανατ. Μεσόγειο (East Med)», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ανοικτή ενεργειακή γέφυρα, με ανοικτές επιλογές για χώρες παραγωγούς και χώρες που καταναλώνουν και έχουν ανάγκη το φυσικό αέριο και γενικότερα ενεργειακά αγαθά. Επίσης είπε ότι «Γι’ αυτό θέλουμε να εφαρμόσουμε μια ανεξάρτητη, πολυδιάστατη πολιτική, η οποία πρώτα απ’ όλα θα είναι επωφελής για τους λαούς, οι οποίοι θέλουν να κατασκευάζουν με την ενέργεια δρόμους ειρήνης και συνεργασίας και όχι ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις για την ηγεμονία και κερδοσκοπικές στρατηγικές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.