- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν σταματά το ψάξιμο η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό»
Η πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος διαβεβαίωσε ότι η επιτροπή θα συνεχίσει να συλλέγει στοιχεία για το λογιστικό έλεγχο του χρέους. Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως η επιτροπή εξακολουθεί να συλλέγει αποδεικτικό υλικό για το λογιστικό έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τα στοιχεία που παρέχει στην επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα και είχαν ως αποτέλεσμα να εισπραχθούν τεράστια ποσά μιζών να επιβαρυνθεί το δημόσιο και να διογκωθεί και εκτιναχθεί το δημόσιο χρέος. Όπως υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Καμμένος παρουσίασε στοιχεία από μια εν εξελίξει έρευνα του υπουργείου και η επιτροπή αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της.
«Σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε, βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Η πρόεδρος της Βουλής εξήγησε για άλλη μια φορά ότι «ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώρας».
Τέλος, σχολίασε ότι «είναι τεράστιο το θέμα των εξοπλισμών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες προμηθεύτριες χώρες. Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.