Κοινωνια

Νέα δεδομένα: Σε «γιατρό-υπνωτιστή» φέρεται να έστειλε η γιατρός την φωτογραφία του Μαζωνάκη στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης

Τα ευρήματα της ΔΕΕ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα δεδομένα: Σε «γιατρό-υπνωτιστή» φέρεται να έστειλε η γιατρός τη φωτογραφία του Μαζωνάκη στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
© EUROKINISSI

Νέα δεδομένα: Σε «γιατρό-υπνωτιστή» φέρεται να έστειλε η γιατρός την φωτογραφία του Μαζωνάκη στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης

Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και ένα άλλο άτομο, στο οποίο φέρεται να έστειλε η 56χρονη γιατρός φωτογραφία του τραγουδιστή, όπως έδειξε η άρση απορρήτου που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον Γιώργο Μαζωνάκη καθισμένο στην ιατρική καρέκλα, φορώντας κίτρινο κοντομάνικο μπλουζάκι και έχοντας σκεπαστεί με κουβέρτα, ενώ τα μάτια του είναι κλειστά. Την ίδια στιγμή, υποβάλλεται σε διαδικασία πλασμαφαίρεσης και στα δύο χέρια του διακρίνονται σωληνάκια, τα οποία εμφανίζονται κόκκινα, καθώς περιέχουν αίμα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η εικόνα φέρεται να στάλθηκε σε πρόσωπο που παρουσιάζεται ως «γιατρός-υπνωτιστής».

Τα ευρήματα της ΔΕΕ

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πως ήταν η τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της συσκευής πλασμαφαίρεσης και αποτυπώνει λεπτομερώς τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στις 14:25 καταγράφηκε η πρώτη προειδοποίηση, όταν το μηχάνημα εντόπισε αυξημένη πίεση και ενδείξεις θρόμβωσης. Από τις 14:43 έως τις 14:45 η γιατρός φέρεται να τράβηξε δύο φωτογραφίες και ένα βίντεο του Γιώργου Μαζωνάκη, ο οποίος βρισκόταν στο κρεβάτι με κλειστά μάτια. Νέα προειδοποίηση σημειώθηκε μεταξύ 15:22 και 15:27, με τη συσκευή να διακόπτει αυτόματα την παροχή αίματος, ενώ στις 15:45 καταγράφηκε ειδοποίηση για απώλεια καρδιακού παλμού. Στις 16:10, η γιατρός έδωσε εντολή στη γραμματέα να καλέσει το ΕΚΑΒ. Η ίδια, πάντως, υποστήριξε ότι η ανακοπή σημειώθηκε στις 16:15 και ότι η κλήση στο 166 πραγματοποιήθηκε στις 16:21, ενώ ανέφερε πως η θεραπεία είχε διαρκέσει 43 λεπτά και ότι οι προειδοποιήσεις αφορούσαν σπασμένη φλέβα και όχι ανακοπή.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ακόμη ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στις 16:26 χωρίς φορείο και πως η μεταφορά του τραγουδιστή με καρέκλα είχε ως συνέπεια να διακοπεί η ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Για το φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, η γιατρός ανέφερε ότι αποτελούσε πρακτική για το προσωπικό της αρχείο και ότι είχε σταλεί σε τρίτο πρόσωπο, όχι στον σύζυγό της. Παράλληλα, υποστηρίχθηκε ότι τα δύο κατασχεθέντα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης ήταν νόμιμα, διέθεταν τιμολόγια και είχαν δηλωθεί στον ΙΣΑ για τα έτη 2025 και 2026. Ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης του ιατρείου, αρνήθηκε ότι βρισκόταν στον χώρο όταν κατέρρευσε ο τραγουδιστής, επικαλούμενος ως άλλοθι την αποχώρησή του από εστιατόριο στις 14:43 και συνάντηση με άλλον ασθενή στις 16:00, για τον οποίο εξέδωσε παραπεμπτικό στις 16:06.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY