Ελλαδα

Με 21 κανονιοβολισμούς η 114η επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thessaloniki-agios-dimitrios

Με 21 κανονιοβολισμούς και έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι εορτασμοί για τον Άγιο Δημήτριο και τα 114 χρόνια από την απελευθέρωση.

Διπλή γιορτή για τη Θεσσαλονίκη σήμερα, Δευτέρα (26/10), καθώς η πόλη τιμά τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, και συμπληρώνει 114 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς το 1912. Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί, με στρατιωτικές τιμές.

Με την ανατολή του ηλίου, ουλαμός πυροβολικού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Ηπείρου και Μακεδονίας πραγματοποίησε 21 κανονιοβολισμούς, την ώρα της επίσημης έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο. Πρόκειται για τον ανώτατο στρατιωτικό χαιρετισμό, αφιερωμένο στους ήρωες της απελευθέρωσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY