- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ραφήνα: Πρώην δήμαρχος επιτέθηκε με κλωτσιές στον Ευάγγελο Μπουρνού έξω από το δημαρχείο
Τι συνέβη
Ραφήνα: Πρώην δήμαρχος επιτέθηκε με κλωτσιές στον Ευάγγελο Μπουρνού έξω από το δημαρχείο
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο Ραφήνας, όταν ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κεχαγιόγλου, επιτέθηκε σωματικά στον επίσης πρώην δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνού, χτυπώντας τον με κλωτσιές έξω από το κτίριο. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη λήξη συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος δημοσιοποίησε την πληροφορία μέσω ανάρτησής του, τονίζοντας πως πρόκειται για σκηνές που δεν αρμόζουν στον πολιτικό πολιτισμό του Δήμου. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει, ο κ. Κεχαγιόγλου καταδίωξε και χτύπησε τον κ. Μπουρνού, χωρίς να υπάρξει καμία προειδοποίηση ή πρόκληση μπροστά από το Δημαρχείο.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπουρνούς καταδίκασε την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «απρόκλητη», «ανάρμοστη» και «απαράδεκτη», τονίζοντας ότι το συμβάν σημειώθηκε παρουσία της σημερινής δημάρχου, Δήμητρας Τσεβά. Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει πολιτική αναστάτωση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια σε θεσμικό επίπεδο.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μπουρνούς:
«Απρόκλητη και Απαράδεκτη Επίθεση κατά του Δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνού.
Με αποτροπιασμό και βαθιά ανησυχία καταγγέλλουμε την απρόκλητη, βάναυση και εντελώς ανάρμοστη επίθεση που δέχθηκε ο τέως Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς από τον πρώην δήμαρχο κ. Κεχαγιόγλου, ευρισκόμενος – κατά κοινή διαπίστωση – σε κατάσταση μη νηφαλιότητας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής.
Η επίθεση, λεκτική και σωματική, εκδηλώθηκε παρουσία της νυν Δημάρχου κας Τσεβά και συμβούλων της, οι οποίοι επέλεξαν τη σιωπή και την απραξία απέναντι σε μια κατάφωρη παραβίαση θεσμικής τάξης και πολιτικού πολιτισμού. Η ανοχή τους συνιστά συνενοχή.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί ντροπή για τα αυτοδιοικητικά ήθη του τόπου μας και προσβάλλει κατάφωρα τον θεσμό του Δημάρχου, τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του δημοσίου βίου.
Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς παραμένει προσηλωμένος στο καθήκον του, υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ενότητα.
Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται.
Ούτε φυσικά μπορεί να παραχαράσεται από τις τακτικές Κεχαγιόγλου, Τσεβά και συνεργατών τους.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.