- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σπύρος Φωκάς | Η σύζυγός του για τις τελευταίες του στιγμές: Πέθανε στην αγκαλιά μου
«Ήταν αετός ο Σπύρος και έχει την καρδιά ενός λιονταριού» είπε η Λίλιαν Φωκά
Σπύρος Φωκάς: Η σύζυγός του, Λίλιαν, μιλά για τις τελευταίες του στιγμές και συγκινεί
Ο Σπύρος Φωκάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο σπουδαίος ηθοποιός που διέγραψε μία ζηλευτή καριέρα στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί από σειρά προβλημάτων υγείας. Άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (10.11). Η σύζυγός του, Λίλιαν, δεν έλειψε λεπτό από κοντά του. Όπως αποκάλυψε, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της.
«Τον τελευταίο καιρό υπέφερε. Υπέφερε από πόνους, ταλαιπωρήθηκε πολύ. Ήταν αετός ο Σπύρος και έχει την καρδιά ενός λιονταριού και το πέταγμα ενός αετού. Πέθανε στην αγκαλιά μου. Μου κούνησε το κεφάλι κι έφυγε. Τέτοιον άνθρωπο στη ζωή κανείς δεν θα συναντήσει. Έσπασε το καλούπι, τελειώσαμε. Ούτε σαν ηθοποιό ούτε σαν άνθρωπο», είπε η Λίλιαν Φωκά σε συνέντευξή της σήμερα (11.11) στο Mega.
«Πέρασα υπέροχα μαζί του. Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε. Ήταν ένας άνθρωπος που είναι ανάμεσα στους τρεις άντρες της ζωής μου, ο πατέρας μου, ο νονός μου και ο Σπύρος μου. Ο Σπύρος δεν θα μου λείψει καθόλου, γιατί είναι μέσα μου. Έχει πεθάνει, αλλά τον νιώθω όπως τα λέγαμε και χθες. Τον έχω φυλαχτό», δήλωσε η σύζυγος του Σπύρου Φωκά.
Σπύρος Φωκάς - Κηδεία
Την ερχόμενη Τρίτη (14.11) συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές, θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον Σπύρο Φωκά. Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας έκανε γνωστό πότε θα γίνει η πολιτική κηδεία του ηθοποιού, αλλά και την επιθυμία της οικογένειάς του.
«Η κηδεία του Σπύρου Φωκά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από 12.00 μμ έως 14.00 μμ. Εν συνεχεία θα οδηγηθεί στο κρεματόριο Ριτσώνας για αποτέφρωση εκφράζοντας την τελευταία βούληση – επιθυμία του. Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί να γίνουν δωρεές στο σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ».
Η Ανακοινωση της οικογενειας του μεγαλου μας ηθοποιου Σπυρου Φωκά!
Posted by ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ on Saturday, November 11, 2023
Σπύρος Φωκάς - «Αντίο» της Finos Film
Η Finos Film αποχαιρετά τον αείμνηστο ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή, με ένα βίντεο από τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις που ξεχώρισαν. Το βίντεο της Finos Film συνοδεύεται με ένα συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένεια και τους οικείους του ηθοποιού.
Όπως αναγράφεται στο συλλυπητήριο μήνυμα της Finos Film, «Σήμερα το πρωί πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος μας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Γοητευτικός, ταλαντούχος και χαμηλών τόνων, ο Σπύρος ήταν από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που έκανε διεθνή καριέρα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ όπως η Λάιζα Μινέλι και ο Αλέν Ντελόν. Η αγάπη του για την Ελλάδα, όμως, τον γύριζε πάντα πίσω στον τόπο του, χαρίζοντας μας λίγες αλλά αξιόλογες εμφανίσεις στο ελληνικό σινεμά, όπως στις ταινίες «Εγωισμός» και «Στεφανία» αμφότερες του Γιάννη Δαλιανίδη.
«Αυτός ο ξερός κρότος της κλακέτας θα σε συνοδεύει σε όλες τις σκηνές της ζωής σου, σαν να ‘ναι και αυτή σινεμά μέχρι να φτάσεις στους τίτλους τέλους». – Σπύρος Φωκάς
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Αντίο Σπύρο»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.