Ελλαδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που κλαδί «καρφώνεται» στο παρμπρίζ εν κινήσει λεωφορείου στην Ξάνθη

Σφοδρό το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Ξάνθη - Ξηλώθηκαν στέγες, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλαδί δέντρου καρφώθηκε λόγω της κακοκαιρίας σε παρμπρίζ λεωφορείου ενώ βρισκόταν εν κινήσει σε δρόμο της Ξάνθης
Σοβαρά προβλήματα και ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Ξάνθη © xanthinea.gr

Ξάνθη - Κακοκαιρία: Σημαντικά προβλήματα στην πόλη από τις ισχυρές βροχές και τους ανέμους - Βίντεο από την πτώση κλαδιού σε εν κινήσει λεωφορείο

Την Ξάνθη χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα σήμερα Σάββατο (4.11) η κακοκαιρία. Οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στις μετακινήσεις. Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε οχήματα στο κέντρο της πόλης και ξήλωσε σκεπές, ενώ είχαν προηγηθεί σημαντικά προβλήματα και από το χαλάζι. 

Βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το xanthinea.gr δείχνει τη στιγμή που κλαδί δέντρου πέφτει από τους δυνατούς ανέμους πάνω στο παρμπρίζ λεωφορείου που βρισκόταν εν κινήσει και το διαπερνά, σοκάροντας τον οδηγό, αλλά και τους επιβάτες. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, το περιστατικό καταγράφηκε επί της οδού Γεωργίου Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, όπου έπεσαν κλαδιά από τα μεγάλα ιστορικά πλατάνια και ένα εξ αυτών έσπασε το παρμπρίζ λεωφορείου. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε άμεσα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης και της Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο 

Ξάνθη - Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, δεκάδες πτώσεις δέντρων, ΙΧ που καταπλακώθηκαν από πτώσεις κλαδιών, καταστροφές σε οροφές σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και υλικές ζημιές στα γήπεδα της ΕΠΣ, καταγράφηκαν σήμερα Σάββατο (4.11) στην Ξάνθη. 

Νωρίς το μεσημέρι ανεμοστρόβιλος διέσχισε ένα μικρό τμήμα της Ξάνθης, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Στον χώρο στάθμευσης οχημάτων έξω από super market, στην ανατολική είσοδο της πόλης, ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Σε μικρή απόσταση και επί της οδού Γ. Κονδύλη, στον γνωστό δρόμο με τα πλατάνια της Ξάνθης, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε δεκάδες πτώσεις κλαδιών, τα οποία έπεσαν πάνω στον δρόμο ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε κεραμίδια σκεπών, ενώ παρέσυρε αντικείμενα από μπαλκόνια οικοδομών, τα οποία κατέληξαν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ήδη από την Παρασκευή (3.11) η Πολιτική Προστασία της Ξάνθης είχε εκδώσει ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και ζητώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ