Ελλαδα

«Δεν τη σκότωσα εγώ»: Τι λέει στους αστυνομικούς ο 35χρονος που φέρεται να δολοφόνησε τη θεία του στην Πάτρα

Πώς κατάφερε να βγει από τη φυλακή μετά τη δολοφονία της μητέρας του

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 55χρονη στην Πάτρα
© tempo24.news

Πάτρα - Δολοφονία 55χρονης: Το έγκλημα με θύμα τη μητέρα του - Ο εγκλεισμός στη φυλακή και η σύλληψη για την αφαίρεση της ζωής της θείας του

Στον εισαγγελέα Πατρών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα ο 35χρονος ανιψιός της Μαρίτσας Μητροπούλου, ο οποίος κατηγορείται και επίσημα πλέον για τη δολοφονία της θείας του, η οποία βρέθηκε νεκρή πριν από 1,5 εβδομάδα στην Άνω Πόλη.

Ο κατηγορούμενος, είχε εξαφανιστεί μετά τη δολοφονική επίθεση και κρυβόταν στο σπίτι φίλης του σε περιοχή της Κορινθίας, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια της Πάτρας. Ο νεαρός, έως τώρα, αρνείται τα πάντα, υποστηρίζει ότι δεν σκότωσε τη θεία του και πως αντιθέτως, την αγαπούσε ιδιαιτέρως.

Η αποτυχία του δικαστικού συστήματος

Ο 35χρονος είναι γιος της Άννας Μητροπούλου, αδελφή της Μαρίτσας. Η Άννα, είχε βρεθεί άγρια χτυπημένη και τελικά κατέληξε μια εβδομάδα αργότερα, στην ίδια πολυκατοικία της οδού Μπακαούρη 4, στο δικό της διαμέρισμα, πριν από 7 χρόνια ακριβώς, το 2016. Έπειτα από πολυήμερες έρευνες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού τότε γιου της Άννας, ο οποίος εάν και είχε κατηγορηθεί αρχικά για την ανθρωποκτονία, το κατηγορητήριο άλλαξε και αφού εξέτισε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, αφέθηκε ελέυθερος.

Το δικαστικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς. Ο ίδιος άνθρωπος, που αντιμετώπιζε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε τη μητέρα του αλλά χάρη στα παραθυράκια του νόμου και τα «νομικά τερτίπια» κατάφερε να ζει ελεύθερος. Προφανώς, και για τους αστυνομικούς δεν είναι τυχαία η επιλογή της ημέρας δολοφονίας της θείας του. Την ίδια ημέρα με επτά χρόνια διαφορά, σκότωσε και τη Μαρίτσα Μητροπούλου με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο. Με ένα στρογγυλό αντικείμενο, σαν μπαστούνι του baseball ή κάποιο παρεμφερές αντικείμενο την οδήγησε στον θάνατο με απανωτά χτυπήματα.

Ο ίδιος άνθρωπος προχώρησε σε δύο δολοφονίες γυναικών μέσα σε επτά χρόνια. Αντί να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα, αφέθηκε ελεύθερος και εκτός από τη μητέρα του που τον φρόντιζε, σκότωσε και τη θεία του, η οποία από συμπόνοια είχε αναλάβει να τον προσέχει, ενώ γνώριζε πως ο άνθρωπος αυτός είχε οδηγήσει στον θάνατο την ίδια της την αδελφή.

Κρυβόταν στο σπίτι της φίλης του

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή, είχαν συγκεντρώσει γενετικό υλικό από το σπίτι της Μαρίτσας. Είχαν ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος βρισκόταν μέσα σε αυτό. Οι εκτιμήσεις τους, επιβεβαιώθηκαν κατά την ανάλυση του υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Ο σωματότυπος του άνδρα που έβγαινε από την είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και τα χαρακτηριστικά του, παρά το γεγονός ότι φορούσε καπέλο, μάσκα χειρουργική και γάντια, αναγνωρίστηκε αμέσως ως ο γιος της Άννας. Οι αστυνομικοί επίσης έχουν υλικό από κάμερες που δείχνουν τον δράστη να πετά δύο σακούλες σκουπιδιών σε κάδο της περιοχής, ενώ φεύγει με μια ακόμη σακούλα την οποία φέρεται να πέταξε σε άλλον κάδο σκουπιδιών σε σχετικά μικρή απόσταση.

Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται μυστηριωδώς από την Πάτρα. Αυτό που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από τις έρευνες ήταν πως ο νεαρός, μετά τη δολοφονία, είχε πάει στα ΚΤΕΛ Αχαΐας και είχε αγοράσει εισιτήριο μιας διαδρομής με προορισμό την Κόρινθο. Εκεί, έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις, τον εντόπισαν να κρύβεται στο σπίτι της αλλοδαπής φίλης του.

Προσήχθη στα γραφεία της Ασφάλειας Πάτρας χθες, Πέμπτη, το μεσμέρι. Ο 35χρονος, ήταν και παραμένει αρνητικός. «Δεν σκότωσα εγώ τη Μαρίτσα» λέει συνέχεια στους αστυνομικούς, οι οποίοι πλέον έχουν δέσει την υπόθεση με πολλά ευρήματα. Το ίδιο βέβαια είχε συμβεί και στην περίπτωση της κατηγορίας περί ανθρωποκτονίας της Άννας Μητροπούλου. Πλην όμως οι δικαστικές αρχές έκριναν, λόγω της κατάστασής του, πως έχει ελαφρυντικά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, έχουν μια ολοκληρωμένη δικογραφία που περιλαμβάνει «δεμένα» στοιχεία από γενετικό υλικό, κάμερες ασφαλείας και άλλα ευρήματα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρακαμφθούν από τις δικαστικές αρχές μόνο και μόνο λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ