Ελλαδα

Άφαντος ανιψιός της 55χρονης στην Πάτρα: Ο δολοφόνος τη σκότωσε με μανία

Η «σατανική σύμπτωση» που ερευνάται

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Άφαντος ανιψιός της 55χρονης - Ο δολοφόνος την σκότωσε με μανία
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Πάτρα: Άφαντος ανιψιός της 55χρονης - Ο δολοφόνος τη σκότωσε με μανία - Εξονυχιστική έρευνα στο τηλέφωνό της

Άφαντος εξακολουθεί να βρίσκεται ο νεαρός ανιψιός της Μαρίτσας Μητροπούλου, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, χθες το απόγευμα στην Άνω Πόλη της Πάτρας.

Νωρίτερα σήμερα ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της 55χρονης, διαπίστωσε πως έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, με τους αστυνομικούς πλέον να αναλαμβάνουν δράση.

Η υπόθεση, έχει μια ιδιαίτερη παράμετρο, καθώς και η αδελφή της 55χρονης, η Άννα Μητροπούλου είχε δολοφονηθεί στην ίδια πολυκατοικία, στο δικό της διαμέρισμα, πριν από 7 χρόνια ακριβώς. Η περίπτωση μιας «σατανικής σύμπτωσης» ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας, καθώς για την δολοφονία της -53χρονης τότε- Άννας, είχε κατηγορηθεί και εκτίσει ολιγόλεπτη ποινή ο ίδιος της ο γιος. Ο οποίος μέχρι στιγμής, παραμένει άφαντος.

Ο δολοφόνος σκότωσε την 55χρονη χτυπώντας την με μανία

Στο διαμέρισμα της οδού Μπουκαούρη 4 στην Πάτρα, οι αστυνομικοί μπήκαν χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι, έπειτα από καταγγελία στενής φίλης της 55χρονης πως την αναζητά και φοβάται μήπως συνέβη κάτι κακό. Ανοίγοντας την πόρτα, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια. Η σορός της 55χρονης βρισκόταν στο πάτωμα. Αμέσως κλήθηκε ο ιατροδικαστής υπηρεσίας ο οποίος έπειτα από μια πρόχειρη εξέταση, αυτό που αποκαλείται νεκροψία, στον τόπο της δολοφονίας, κατάλαβε ότι κάτι δεν παρέπεμπε σε ατύχημα.

Σήμερα Παρασκευή το πρωί, κατά την διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στο νεκροτομείο της Πάτρας διαπίστωσε τραύματα που προκλήθηκαν από ένα βαρύ όργανο.

Ειδικότερα, κατέγραψε τρία θλαστικά τραύματα στη μετωπιαία χώρα, ένα στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και συντριπτικά κατάγματα του κρανίου. Ως προς τον χρόνο θανάτου της Μαρίτσας Μητροπούλου, αυτός προσδιορίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη. Τα τραύματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δείχνουν μίσος καθώς ήταν ιδιαίτερα βαθιά και απανωτά. Ο δράστης δηλαδή, ήθελε να την σκοτώσει.

Συναγερμός στην Ασφάλεια Πατρών λόγω του ιστορικού της οικογένειας

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας διαπίστωσαν πως από το σπίτι δεν δείχνει να λείπει κάτι. Πλην όμως, αναζητούν τον νεαρό ανιψιό της, προκειμένου να το πιστοποιήσει καθώς ήταν ο κοντινότερο συγγενής.

Ο 35χρονος γιος της αδερφής της Άννας, είναι ο άνθρωπος που είχε κατηγορηθεί το 2016 για την δολοφονία της ίδιας της μητέρας του. Είχε εκτίσει ποινή περίπου 4 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα, πλην όμως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η ποινή τροποποιήθηκε. Και βγήκε ξανά στην κοινωνία της Πάτρας, όπου διέμενε μέχρι χθες. Οι αστυνομικοί τον αναζητούν για να δώσει κατάθεση, για το που βρισκόταν την ώρα θανάτου και να απαντήσει σε μερικές ακόμη ερωτήσεις των αστυνομικών. Τα ίχνη του όμως έχουν χαθεί.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει και κάτι συγκεκριμένο αφού όπως διευκρινίστηκε πρόκειται για ένα διαταραγμένο άτομο, με ασταθή ψυχολογική κατάσταση, ο οποίος είχε περίεργη γενικά συμπεριφορά.

Εξονυχιστική έρευνα στο τηλέφωνο της 55χρονης

Αυτό που επίσης ερευνούν οι αστυνομικοί είναι το κινητό τηλέφωνο της 55χρονης Μαρίτσας. Η γυναίκα είχε βάλει ενοικιαστήριο για διαμέρισμα της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Τις τελευταίες ημέρες όπως ανέφερε τόσο η στενή της φίλη που ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνιση της, όσο και γείτονες της θανούσης, είχε συναντήσεις με υποψήφιους ενοικιαστές. Οι αρχές έτσι εξετάζουν το ενδεχόμενο μήπως ο δράστης είναι κάποιος εξ' αυτών.

Η δολοφονία της Άννας Μητροπούλου

Η αδελφή της Μαρίτσας, Άννα, είχε βρεθεί αιμόφυρτη από μπουνιές αλλά και ένα ρόπαλο, μέσα στο σπίτι της, στην ίδια πολυκατοικία στις 19 Ιουλίου του 2016. Έδωσε αγώνα η ίδια αλλά και οι γιατροί στο νοσοκομείο για να παραμείνει στη ζωή, αλλά τελικά, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε μέσα στο νοσοκομείο στις 27 Ιουλίου του ίδιου έτους. Επτά χρόνια αργότερα, εντοπίζεται νεκρή η αδελφή της Άννας, με παρόμοιο τρόπο θανάτου.

«Σατανική σύμπτωση» ή κάτι άλλο, καλούνται να αποφανθούν οι αστυνομικοί.

Για την υπόθεση της Άννας, είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς ο -28χρονος τότε- γιος της, ο οποίος αρνείτο τα πάντα, τόσο ενώπιον των αστυνομικών όσο και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και ενώ είχε ήδη εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλακής, αφέθηκε ελεύθερος, επιστρέφοντας στην Πάτρα όπου ζει μέχρι τώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ